Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Κορονοϊός: Επικοινωνία στα ελληνικά με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Μιχάλης Θερμόπουλος - IATROPEDIA

Εδώ και λίγο καιρό ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) έχει δημιουργήσει μια νέα πλατφόρμα απευθείας online επικοινωνίας με οποιονδήποτε πολίτη θέλει να ρωτήσει κάτι σχετικά με τον κορονοϊό.

Έτσι, ο ευρωπαϊκός κλάδος του Π.Ο.Υ. διαθέτει σε όλους τους ευρωπαίους πολίτες την πλατφόρμα HealthBuddy.
HealthBuddy: Επικοινωνία στα ελληνικά με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Σημειώσεις:
Στην σελίδα που ανοίγει θα δείτε στην δεξιά πλευρά ένα παράθυρο συνομιλίας
Για να επιλέξετε επικοινωνία στα ελληνικά, κάντε κλικ στο επάνω δεξιά σημείο της οθόνης στο πλαίσιο που λέει “Languages”. Εκεί επιλέξτε “Ελληνικά”
Επιλέξτε μία από τις συχνές ερωτήσεις για να πάρεις γρήγορες απαντήσεις
Γράψτε τις ερωτήσεις σας στο πεδίο "Type a question" με απλά λόγια, όπως θα μιλούσατε σε έναν φίλο σας


Στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορούν πολλοί μύθοι και φήμες για τη νόσο COVID-19. Η παραπληροφόρηση είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στην καταπολέμηση του ιού. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό να παίρνουμε πληροφορίες και συμβουλές από αξιόπιστες πηγές.

Το HealthBuddy διατίθεται σε διάφορες ψηφιακές πλατφόρμες στην Ευρώπη, για να παρέχει στους χρήστες επιστημονικές και τεκμηριωμένες συμβουλές. Υποστηρίζεται από ειδικούς του Π.Ο.Υ. (Ευρώπη) και της UNICEF ECARO και παρέχει ακριβείς πληροφορίες για τον νέο κορονοϊό.

Αν ακούσετε φήμες, ή ψευδείς ειδήσεις για τον κορονοϊό, μπορείτε να τα αναφέρετε εδώ. Το HealthBuddy τα συγκεντρώνει και θα αποκαταστήσει την αλήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου