Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

COVID-19: Η Ευρώπη και το δεύτερο κύμα


COVID-19: Initiatives of European Networks and Organizations ...

 Apostolos Staikos with AP & ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Ο Βρετανός υπουργός οικονομικών πραγματοποίησε περιοδεία στο βόρειο Γιορκσάιρ. Ο Ρίσι Σουνάκ άκουσε τα παράπονα των καταστηματαρχών που ζητούν την κατάργηση της απόστασης των δύο μέτρων. Ο 39χρόνος τσάρος της βρετανικής οικονομίας δήλωσε πως θα μεταφέρει την πρόταση στο υπουργικό συμβούλιο, όμως ζήτησε από τους επιχειρηματίες να κάνουν υπομονή και να θυμούνται πως δεν τελειώσαμε με τον COVID-19.

«Χαλαρώνουμε τα μέτρα, μα παραμένουμε σε αυξημένη επαγρύπνηση». Αυτό είναι το μήνυμα του Ισπανού Πρωθυπουργού προς τους πολίτες που ανυπομονούν να επιστρέψουν στις καθημερινές τους συνήθειες. Ο Πέδρο Σάντσεθ μίλησε και για το ευρωπαϊκό ταμείο ανάκαμψης και σημείωσε πως «η Ευρώπη πρέπει να σώσει την Ευρώπη».

«Η προειδοποίηση είναι σαφής. Ο ιός μπορεί να επιστρέψει και να μας χτυπήσει με ένα δεύτερο κύμα. Πρέπει με κάθε κόστος, να αποφύγουμε κάτι τέτοιο» υποστηρίζει ο Πέδρο Σάντσεθ.

«Ο ιός είναι μια φωτιά που σιγοκαίει και ανά πάσα στιγμή μπορεί να φουντώσει». Αυτό υποστηρίζουν οι γερμανικές αρχές που ζήτησαν την συνδρομή του στρατού για την περιφρούρηση της καραντίνας στην Ρέντα-Βιντενμπρουκ. Σε εργοστάσιο της περιοχής εντοπίστηκαν 1029 θετικά νέα κρούσματα.


GRACIAS.

A los trabajadores/as de todos los sectores por su enorme labor.
A las instituciones públicas por su cooperación.
A toda la ciudadanía por su responsabilidad.

Es un orgullo ser el presidente de España.

«Ακόμη μπορούμε να αποτρέψουμε μια τοπική καραντίνα και αυτό γιατί δεν έχουμε σημαντικό αριθμό κρουσμάτων στον γενικό πληθυσμό» υποστηρίζει ο Σβεν- Γκεόργκ Αντενάουερ, επικεφαλής επιτροπής για την διαχείριση του COVID-19.

Στην πρώτη του ακρόαση, μετά την καραντίνα, ο Πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε με αντιπροσωπεία γιατρών, νοσοκόμων και εργαζομένων στην πολιτική προστασία από την περιοχή της βόρειας Λομβαρδίας. Ο Ποντίφικας υποστήριξε πως όσοι νόσησαν και απεβίωσαν από COVID-19, είχαν «δίπλα τους έναν άγγελο».

Dear Doctors and Nurses, the world saw how much good you did in a very difficult situation. Even when you were exhausted, you continued dedicating yourselves with professionalism and self-sacrifice. This generates hope. My esteem and sincere thanks go to you!

Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, οι γιατροί ζητούν από τις κυβερνήσεις «πράξεις και όχι λόγια». Όπως λένε «το χειροκρότημα για τους ήρωες είναι καλό», όμως χρειάζονται ικανοποιητικούς μισθούς και τον κατάλληλο εξοπλισμό για να κάνουν την δουλεία τους. Στη Γαλλία, γιατροί και νοσηλευτές κατέβηκαν στους δρόμους και έβαψαν με κόκκινο χρώμα την πρόσοψη του γαλλικού υπουργείου υγείας με κόκκινο χρώμα.

Όμως και ο Βλαντιμίρ Πούτιν έγινε αποδέκτης του θυμού πολιτών και γιατρών. Λίγες ημέρες πριν το δημοψήφισμα για την αλλαγή του Συντάγματος, ο Ρώσος Πρόεδρος συνομίλησε με εκπροσώπους της ιατρικής κοινότητας και υποσχέθηκε μπόνους, νέες προσλήψεις και παροχή του απαραίτητου εξοπλισμού σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου