Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Η αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού της χώρας για την τουριστική επανεκκίνηση της Αττικής βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου του ΙΣΑ και Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον υπ. Υγείας Β. Κικίλια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY ΙΣΑ

Κικίλιας ΠατούληςΓ. Πατούλης: «Δίνουμε έμφαση σε πολιτικές πρόληψης και στέλνουμε ηχηρό μήνυμα πως η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής προορισμός» 

Το Σχέδιο Δράσης για την τουριστική επανεκκίνηση της Αττικής, η αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού και η συνδρομή του ΙΣΑ και της Περιφέρειας στην εθνική προσπάθεια βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου του ΙΣΑ και Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον υπ. Υγείας Β. Κικίλια. 

Ο κ. Πατούλης επισήμανε πως πρέπει να δοθεί έμφαση στις πολιτικές πρόληψης που θα θωρακίσουν τη χώρα και τους πολίτες και θα στείλουν ηχηρό μήνυμα πως η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός. 

Ο Προέδρος του ΙΣΑ τόνισε ότι θα πρέπει να ενισχυθούν οι δομές της ΠΦΥ και να ενισχυθούν με το αξιόμαχο προσωπικό τους, που πρόσφατα δικαιώθηκε με δικαστικές αποφάσεις και ζητά την επιστροφή του. 

Παράλληλα έγινε μία ανασκόπηση των πρωτοβουλιών του ΙΣΑ και της Περιφέρειας για τη διαχείριση των συνεπειών της πανδημίας και ενημερώθηκε ο υπουργός για περαιτέρω πρωτοβουλίες που δρομολογούνται προς αυτή την κατεύθυνση, με επίκεντρο την προστασία των πολιτών. 

Μεταξύ άλλων έγινε αναφορά στην εξασφάλιση εξοπλισμού μέσω ΕΣΠΑ για τα νοσοκομεία της Αττικής, στη λειτουργία του τετραψήφιου αριθμού 1110 το οποίο παρείχε σε 24ωρη βάση ενημέρωση και υποστήριξη για τον κορωνοϊό, καθώς και στις Κινητές Ομάδες Επίσκεψης στο Σπίτι (ΚΟΕΣ) της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ μέσω των οποίων πραγματοποιούνται διαγνωστικά τεστ για τον Covid-19. 

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε τη σημασία να ενισχυθούν και να δυναμώσουν οι δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας της Περιφέρειας, με στόχο να υλοποιούν προγράμματα πρόληψης υγείας με αποτελεσματικότερο και λειτουργικότερο τρόπο. 

Ο κ. Κικίλιας, συνηγόρησε με την άποψη αυτή, επισημαίνοντας πως οι δύο βαθμοί Αυτοδιοίκησης είναι οι κατάλληλοι φορείς για την εκτέλεση των συγκεκριμένων πολιτικών και ανέφερε πως αυτή την περίοδο η Πολιτεία, με αφορμή το άνοιγμα του τουρισμού, εστιάζει στους βέλτιστους τρόπους θωράκισης της χώρας και προστασίας των πολιτών. 

Ο Υπουργός υγείας ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΙΣΑ για τις σημαντικές πρωτοβουλίες που ανέλαβε όλο αυτό το διάστημα, συμβάλλοντας στην προσπάθεια περιορισμού της πανδημίας, ενώ επισήμανε ότι ήταν καθοριστική η συμβολή της Περιφέρειας Αττικής και σε επίπεδο παροχής υγειονομικού υλικού. 

Ο κ. Πατούλης τόνισε στον υπουργό πως η Περιφέρεια και ο ΙΣΑ θα συνδράμουν το έργο της Πολιτείας 

«Σε αυτή την εθνική προσπάθεια να ξαναβρεί η Ελλάδα τον βηματισμό της, ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμο περίοδο που γίνεται η τουριστική επανεκκίνηση, θα είμαστε σύμμαχοι και συνοδοιπόροι. Με στοχευμένες δράσεις και παρεμβάσεις θα συμβάλλουμε στην διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος ασφάλειας για τους πολίτες και τους τουρίστες που θα επισκεφθούν τη χώρα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης. 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου