Σάββατο 20 Αυγούστου 2022

'Εκτακτη επιχορήγηση ΕΟΠΥΥ με 10 εκατομμύρια ευρώ για κλινικές, γιατρούς, φαρμακοποιούς, ανασφάλιστους

Θα διατεθούν για κάλυψη αναγκών που δημιουργήθηκαν από την πανδημία. Η απόφαση του γενικού γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας.
IATRONET

Στη δέσμευση έκτακτης πίστωσης 10 εκατομμυρίων ευρώ προς τον ΕΟΠΥΥ, προχώρησε το υπουργείο Υγείας.

Το ποσό αναμένεται να διατεθεί για κάλυψη υποχρεώσεων προς ιδιωτικές κλινικές, γιατρούς, φαρμακοποιούς και ανασφάλιστους νεφροπαθείς, στο πλαίσιο των αναγκών που δημιουργήθηκαν από την πανδημία.

Τα παραπάνω προβλέπονται σε απόφαση του γενικού γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλου, σύμφωνα με την οποία η κατανομή των ποσών έχει ως εξής:

Ποσό 5.000.000 ευρώ θα διατεθεί για την αποζημίωση ιδιωτικών κλινικών και ιδιωτικών θεραπευτηρίων, που δεσμεύθηκαν αναγκαστικά στο Δημόσιο, για την κάλυψη της έκτακτης ανάγκης Δημόσιας Υγείας, από την έξαρση του κορωνοϊού και την υγειονομική κάλυψη ανασφάλιστων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Οι ασθενείς αυτοί μπορούν με μετακινούνται σε ιδιωτικές δομές Υγείας, με βεβαίωση του προέδρου του ΕΚΑΒ και δικαιούνται νοσηλευτικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, εφόσον υπάρχει αποδεδειγμένη αδυναμία νοσηλείας τους στις δημόσιες δομές.

Ποσό 3.500.000 ευρώ διατίθεται για την αμοιβή φαρμακοποιών, για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία ενημέρωσης και επιβεβαίωσης της προγραμματισμένης ημερομηνίας εμβολιασμού και διάθεση των self-test.

Ποσό 500.000 ευρώ διατίθεται για την αποζημίωση ιδιωτών ιατρών, για προγραμματισμό εμβολιασμών και διενέργεια εμβολιασμών και τηλεσυμβουλευτικής.

Ποσό 1.000.000 ευρώ διατίθεται για την ένταξη των απόρων και ανασφάλιστων ασθενών με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου, σε συμβεβλημένες με τον ΕΟΠΥΥ μονάδες αιμοκάθαρσης του ιδιωτικού τομέα για τη διενέργεια τακτικών αιμοκαθάρσεων.

Δημ.Κ.

4 σχόλια: