Σάββατο 20 Αυγούστου 2022

Υπουργείο Υγείας: Έντονες πιέσεις για προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού στο ΕΣΥ – Τι σχεδιάζεται

Υπουργείο Υγείας: Έντονες πιέσεις για προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού στο ΕΣΥ – Τι σχεδιάζεται

Μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία από το Φθινόπωρο για να κλείσουν οι μαύρες τρύπες του ΕΣΥ

Δήμητρα Ευθυμιάδου HR

Έντονες πιέσεις ασκούνται στο υπουργείο Υγείας προκειμένου να προχωρήσει άμεσα στις μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ, καθώς τα δημόσια νοσοκομεία τείνουν πια να καταρρεύσουν.

Οι συνεχείς αποχωρήσεις από τα νοσοκομεία είτε λόγω συνταξιοδότησης, είτε λόγω αποχώρησης για το εξωτερικό ή τον ιδιωτικό τομέα, το ΕΣΥ λειτουργεί στο κόκκινο. Άλλωστε εδώ και χρόνια δεν έχουν γίνει μαζικά μόνιμες προσλήψεις, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται ούτε τα κενά από τις συνταξιοδοτήσεις.

Το τελευταίο διάστημα γίνονται αποσπασματικά κάποιες προσλήψεις, χωρίς ωστόσο να μπορούν να ισορροπήσουν το σύστημα.

Οι μόνιμες προσλήψεις θα έπρεπε ήδη να έχουν ξεκινήσει αλλά φαίνεται ότι το υπουργείο Υγείας καθυστερεί τόσο λόγω των γραφειοκρατικών διαδικασιών που απαιτούνται, όσο και για να γίνουν οι προσλήψεις όσο το δυνατόν πιο κοντά στις εκλογές.

Η ανησυχία των συνδικαλιστών μάλιστα εντείνεται με δεδομένο ότι όλη η επιστημονική κοινότητα αναμένει μεταλλάξεις του κορονοϊού από Σεπτέμβριο που μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση νοσηλειών. Δεν είναι τυχαίο ότι το υπουργείο Υγείας έχει ήδη έτοιμο σχέδιο για την περίπτωση αυτή αξιοποιώντας μάλιστα τον ιδιωτικό τομέα για τις νοσηλείες covid.

Το πρόβλημα γίνεται πιο έντονο καθώς από το σύστημα υγείας απουσιάζουν και εκατοντάδες υγειονομικοί που επέλεξαν να μην εμβολιαστούν. Παρότι θεωρούνται απαραίτητοι για το ΕΣΥ ακριβώς εξαιτίας των ελλείψεων προσωπικού, η κυβέρνηση δεν φαίνεται να αλλάζει τα σχέδιά της για την επιστροφή τους στα νοσοκομεία. Να υπενθυμιστεί ότι με βάση τη νομοθετική ρύθμιση, οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα μείνουν εκτός συστήματος τουλάχιστον έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Προσλήψεις σταγόνα στον Ωκεανό

Πάντως ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έχει δώσει εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν με διαδικασίες εξπρές τις προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών ώστε να ολοκληρωθούν ακόμη και εντός του έτους.

Οι μόνιμες προσλήψεις αφορούν σε 700 γιατρούς, 4.000 νοσηλευτές και 910 θέσεις για λοιπό προσωπικό.

Βέβαια με τις αποχωρήσεις και τις συνταξιοδοτήσεις που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα, ο συγκεκριμένος αριθμός μόνιμων θέσεων θεωρείται από τους συνδικαλιστές μάλλον σταγόνα στον Ωκεανό για να ανασάνει το ΕΣΥ.

8 σχόλια:

  1. Εκείνο που σχεδιάζεται είναι με ποιό τρόπο θα πάνε να κρυφτούνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο πραγματικός λόγος είναι ότι ερχονται εκλογες και μαζί και συντριβη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να διωξουν τις στρατιες συμβουλων και παρασιτων που εκτρεφουν και ας κανουν προσληψεις .Ειδ αλλως ο πελεκυς των εκλογων θα πεσει βαρυς και θα ευθυνονται συγκεκριμενα ατομα και πολιτικες ( κομισαριος κ σια )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Me 1500 ευρώ μισθό, πλήρη απαξίωση από τον κόσμο και το κράτος με κλασσικό ΄΄άλλοθι΄΄ τα φακελάκια που παίρνουν ορισμένα μεγάλα κεφάλια, μόνο οι άχρηστοι θα διαλέξουν το ΕΣΥ. Όσοι ρομαντικοί ικανοί το επιλέξουν θα καταλάβουν τι λάθος έκαναν μετά από λίγα χρόνια με ατέλειωτες εφημερίες ,αργίες και γιορτές ΄΄μέσα΄΄ στα ιδρύματα, με όλους να σε κυνηγάνε και να μην ακούς ευχαριστώ. Ο ιατρός αποδέκτης όλων των κακοδαιμονιών του ΕΣΥ. Τσάμπα τα διαβάσματα, οι αγωνίες και τα όνειρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μετά την ανεπανάληπτη επιτυχία του ΠΙ θα σώσουν και το εσύ! Σας πληροφιρω συνάδελφοι ότι στην Ροδόπη δήλωσε μόνο .....ένας για ΠΙ , στις Σέρρες δύο και στην Θεσσαλονίκη καμία τριανταριά;! Τον ...μπούλο παντού! Μέσα σε 3 χρόνια ο ιατρικός κόσμος εξευτέλισε δύο γελοίες κυβερνήσεις τζαμπατζηδων και ανίκανων ! Φυσικά τα ΜΜΠαραπληροφορησης .....τσιμουδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο συνάδελφε εξαφάνισαν το θέμα διότι γελούν ακόμη και τα στηθοσκοπια

      Διαγραφή
  6. Πληρης κυβερνητικη αποτυχια στο χωρο της υγειας με ακροδεξιους κομμουνιστες,προσωπικους γιατρους φαντασματα ,το ΕΣΥ τα χαλια του ,τους νεους επιστημονες στα σοβαρα κρατη και αλλα ευτραπελα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με εκείνα τα Βαρέα και Ανθυγειϊνά τι απέγινε;;;; Με την αναπροσαρμογή των μισθών στα επίπεδα του 2012 σύμφωνα με τις αποφάσεις ΣΤΕ και ΑΠ τί απέγινε;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή