Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022

Προσωπικός γιατρός: Το Plan B Πλεύρη αν δεν βρεθούν οι γιατροί για να καλυφθεί όλος ο πληθυσμός

Προσωπικός γιατρός: Το Plan B Πλεύρη αν δεν βρεθούν οι γιατροί για να καλυφθεί όλος ο πληθυσμός

Συνεχίζονται τα προβλήματα αφού ο προσωπικός γιατρός προχωρά με ρυθμούς χελώνας λόγω της μη συμμετοχής των γιατρών

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Με δυσκολίες συνεχίζεται ο προσωπικός γιατρός καθώς ακόμη και σήμερα δεν έχει βρεθεί το ιατρικό προσωπικό για να καλυφθούν οι ανάγκες όλου του πληθυσμού.

Παρότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει ανοίξει το σύστημα του ΕΟΠΥΥ και για άλλες 10 ειδικότητες γιατρών εκτός από τους Γενικούς Γιατρούς και τους Παθολόγους, δεν έχει βρεθεί ακόμη ο απαιτούμενος αριθμός.

Μάλιστα σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr ο αριθμός των γιατρών που διαθέτει μία από τις 10 νέες ειδικότητες και έχει εγγραφεί, είναι εξαιρετικά χαμηλός.

Τόσο χαμηλός – όπως επιμένουν πηγές – που δεν αλλάζει καθόλου την εικόνα του νέου θεσμού.

Να υπενθυμιστεί ότι εδώ και λίγες ημέρες προσωπικοί γιατροί μπορούν να γίνουν και όσοι διαθέτουν τις παρακάτω ειδικότητες: α) αιματολογίας, β) γαστρεντερολογίας, γ) ενδοκρινολογίας – διαβητολογίας, δ) καρδιολογίας, ε) νευρολογίας, στ) νεφρολογίας, ζ) ρευματολογίας, η) παθολογικής ογκολογίας, θ) πνευμονολογίας-φυματιολογίας και ι) φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης.

Προσωπικός γιατρός: Το Plan B

Πάντως λόγω του ότι μέχρι σήμερα οι ιδιώτες γιατροί δεν έχουν δείξει την πρόθεση να συμμετάσχουν στον νέο θεσμό εξαιτίας των αντιρρήσεων που έχουν εκφράσει, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επεξεργάζεται ήδη το σχέδιο της επόμενης ημέρας. Ένα σχέδιο που θα έχει ξετυλιχθεί μέχρι το τέλος του χρόνου καθώς σκοπεύει από 1.1.2023 να εφαρμόσει πλήρως τον προσωπικό γιατρό και με τις ποινές για τους πολίτες που δεν έχουν εγγραφεί.

Ένα από τα πλάνα που υπάρχουν είναι να ενταχθούν όλοι οι ιδιώτες γιατροί στο σύστημα και να τους δηλώνει όποιος πολίτης το επιθυμεί.

Οι πρώτες σκέψεις προβλέπουν ότι θα πληρώνονται με βάση τον αριθμό των πολιτών που θα έχουν εγγράψει ή θα εξετάζουν, αν και αυτό θα δημιουργήσει προβλήματα με τους προσωπικούς γιατρούς που ήδη έχουν ενταχθεί στην πλατφόρμα.

Από την άλλη εξετάζεται ακόμη και δοθούν και κάποια προνόμια στους ιδιώτες γιατρούς που έχουν γίνει προσωπικοί γιατροί – όπως τονίζουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr – σε αντίθεση με όσους ιδιώτες δεν έχουν πει το «ναι».

Θα υπάρξουν δηλαδή ουσιαστικά μέτρα σε βάρος των γιατρών που δεν έγιναν προσωπικοί γιατροί, με στόχο να πεισθούν.

Πλέον όλα είναι στο τραπέζι καθώς η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί στους «θεσμούς» ότι θα αλλάξει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και θα εφαρμόσει τον προσωπικό γιατρό άμεσα.

14 σχόλια:

  1. Κομμουνιστικη λογικη στο επακρο απο τον ακροδεξιο κομισαριο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Plan C: Σαμάνοι-Μάγισες-Ξεματιάστρες-Χαρτορίχτρες-Καφετζούδες εντάσονται άμεσα στο σύστημα του ΠΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα ως τώρα μας έλεγαν ότι .....πετάνε τα ούφο......!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με ποιο δικαίωμα θα ελέγχει το υπουργείο υγείας τα ιδιωτικά μας ιατρεία;;;
    Μας πληρώνει το ενοίκιο;το ρεύμα;τη θέρμανση;την εφορία;το ΕΦΚΑ;
    Ούτε σε απολυταρχικό καθεστώς δεν γίνονται αυτά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΕΛΟΙΟΙ!ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οσα σχέδια και να κάνετε θα είναι όλα λάθος και οχι μόνο αναποτελεσματικά αλλά τραγελαφικά,αν επιμένετε στους ιδιώτες γιατρούς. Οι ιδιώτες που έχουν ένα ιατρείο και έχουν εκεί κάποιους πελάτες βγάζουν πιό πολλά από τον καθέναν από τα 35-40 ευρώ το χρόνο που θα δίνει ο ΕΟΠΥΥ. Και τα περισσότερα ''μαύρα'' Τώρα αντιδρούν γιατί αν πάνε κάποιοι σε Π .Ι. θα χάσουν ένα αριθμό πελατών. Αν τους κρατήσουν αυτοί ως Π.Ι.κάποιοι δεν θα ξαναπληρώσουν.Και θα έχουν συμβατικές υποχρεώσεις και με άλλους αγνώστους.Οσο για τις άλλες ειδικότητες , πλην παθολόγων και γενικής ιατρικής, δεν θα ευδοκιμήσει επίσης.
    Η λύση είναι μία. Σε Κ.Υ. και ΤΟΜΥ, να διοριστεί γιατρός με σύμβαση,ορισμένου χρόνου.Να έχει καθορισμένο ωράριο και ικανοποιητικό μισθό. Να έχει δικαίωμα και ιδιωτικού ιατρείου. Και να μην πεί κανείς αυτά τα τετριμμένα που λέγονται οτι θα τραβάει πελάτες στο ιατρείο του που θα είναι αλλού. Γιατί τι να πεί κανείς για τον ιδιώτη που θα έχει τον ασθενή ως Π.Ι.ακριβώς μέσα στο ιατρείο του. Ο ασθενής σήμερα δεν εκβιάζεται,όπως τότε με το ΙΚΑ. Μπορεί να επιλέξει άλλο γιατρό εφόσον υπάρχει η ηλεκτρονική συνταγογράφηση σε όλους τους γιατρούς και τη διαφορά θα την κάνει μόνο η επίσκεψη.
    Ο ασθενής και ο υγιής θα πρέπει να γραφούν στο κοντινό με την οικία τους Κ.Υ. χωρίς όνομα γιατρού. Να μπορούν να πηγαίνουν είτε πρωί ,είτε απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε φίλε, δεν υπάρχουν γιατροί πια... δεν το έχεις καταλάβει εσύ...; Και κυρίως δεν θέλουν οι περισσότεροι μισθό και εξξόντωση... θέλουν να ζήσουν αξιοπρεπώς και να είναι κύριοι του εαυτού τους... Η δωρεάν υγεία κοστίζει πολλά χρήματα που δεν υπάρχουν... Γιατί παραμυθιάζουμε τον κόσμο...;

      Διαγραφή
    2. Στη Γαλλία με διπλάσσιους μισθούς η ελίσκεψη τιμολογείται 50€ από τους κοινωνικούς φορείς... Εδώ δεν θα "πρεπε να είναι τουλάχιστον 30€;

      Διαγραφή
  7. Μετά τον εκβιασμό και η τιμωρία. Ως δικηγόρος ο υπ.υγ.ακολουθεί τον νόμο και ο σύλλογος δεν βλέπει ούτε ακούει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγώ λέω σαν plan B να μαστιγώνονται οι ιδιώτες που δεν θέλουν να γίνουν με το ζόρι προσωπικοί γιατροί, επίσης να πληρώνουν από την τσέπη τους τη φαρμακευτική δαπάνη των ασθενών και έτσι να μην επιβαρύνεται η πολιτεία....πριν από 8 χρόνια διέλυσαν την πρωτοβάθμια του ΙΚΑ και τώρα υποσχέθηκαν στους ευρωπαίους μία κατ΄'επίφαση πρωτοβάθμια για εξαθλιωμένους πολίτες. Καμία σκέψη βέβαια πρώτα να μιλήσουμε με τα αρμόδια ιατρικά συνδικαλιστικά όργανα (ιατρικούς συλλόγους) και μετά να κατεβάσουμε νομοσχέδια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΟΙΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΡΕ (ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ) ΚΟΡΟΙΔΑ? ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΡΕ ΖΩΑ? ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΚΟΡΟΙΔΑ? ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΟΙΝΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Plan C: Σαμάνοι, χαρτορίχτρες, ξεματιάστρες, καφετζούδες και μάγισσες αναλαμβάνουν καθήκοντα ΠΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όνειρα θερινής νυκτός... Οι γιατροί δεν σας έχουν ανάγκη... Χωνέψτε το... Κάθε μέτρο στρέφεται στο τέλος ενάντια στον πολίτη, που χρησιμοποιεί το σύστημα... Κι όταν πιέζεις τον πολίτη, ξέρεις τι σε περιμένει μετά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ειναι τρομερο πως ξεχναμε την εποχή που τρεχαμε να μαζεψουμε τα δεδουλευμενα απο τα χαρτακια του δημοσίου και πως περιμεναμε μηνα μηνα την πληρωμή απο τις 200 δωρεαν επισκεψεις του ΕΟΠΥΥ. Καλλιο εργατης στις φραουλες παρα συμβαση με το κρατος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή