Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

ΠΕΙΚ (ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ) Πληρωμη ληξιπροθεσμου χρεους 2007-2011


5-2-2013

Υπογραφηκε η Κοινη Υπουργικη Αποφαση για την αποπληρωμη του ληξιπροθεσμου χρεους των ετων 2007-2011 και σταλθηκε στο Εθνικο Τυπογραφειο για δημοσιευση σε ΦΕΚ με ημερομηνια 24-1-2013.

Συμφωνα με την αποφαση, για τους λογαριασμους που ΔΕΝ εχει δοθει προκαταβολη, το κουρεμα ανερχεται σε 8%.

Για τους λογαριασμους που εχει καταβληθει προκαταολη 90%, το υπολοιπομενο 10% ΔΕΝ θα καταβληθει, καθοσον θεωρειται ως κουρεμα των λογαριασμων αυτων. Πριν την αποπληρωμη θα κοπει πιστωτικο τιμολογιο και θα υπογραφει Υπευθυνη Δηλωση για αποδοχη της Υπουργικης Αποφασης και παραιτησης απο οποιοδηποτε ενδικο μεσο διεκδικησης του ποσου του κουρεματος.

Υπολογιζοντας το ποσο που τελικα θα εισπραξετε με αυτο που αναμενατε θα διαπιστωσετε οτι το κουρεμα ανερχεται πανω απο 60%!!!!!!!

Την ερχομενη Παρασκευη θα δοθουν στον ΕΟΠΥΥ περιπου 300 εκατ. ευρω για την αποπληρωμη οσων λογαριασμων του ΙΚΑ και ΟΑΕΕ ειναι εκκαθαρισμενοι, αλλα αυτα δεν θα καταβληθουν αμεσα διοτι οι υπηρεσιες του ΕΟΠΥΥ δεν εχουν ολοκληρωσει την απαραιτητη προεργασια.

Δυστυχως παρα την προσπαθεια μας για αλλαγη της παραπανω προβλεψης με συναντησεις με την πολιτικη ηγεσια των Υπουργειων Υγειας και Οικονομικων αυτο δεν κατεστη εφικτο.

Το ποσοστο του κουρεματος περα απο αδικο ειναι και καθοριστικο για την επιβιωση δεκαδων κλινικων.

ΠΕΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου