Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΟΠΥΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ( ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ ΑΤΤΙΚΗΣ )

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΟΠΥΥ ΑΤΤΙΚΗΣ 
( ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ) 

Κάνιγγος 19, Αθήνα 

Τηλ.: 210-3845732, Fax: 210-3834869 

Αθήνα 06-02-2013 

Αρ. Πρωτ. 1 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία έχει καταχωρηθεί με αριθμ. Μητρώου 29296, αναγνωρίστηκε ο Σύλλογος από 21-01-2013, ο οποίος προέκυψε από την συνένωση του Συλλόγου ΣΕΥΠΙΚΑ Αθήνας και του Συλλόγου Συμβασιούχων Ιατρών ΙΚΑ Αττικής. 

Ο νέος Σύλλογος περιλαμβάνει τους γιατρούς, οδοντιάτρους, φαρμακοποιούς και λοιπούς υγειονομικούς επιστήμονες που υπηρετούν στις Μονάδες του ΕΟΠΥΥ Αττικής και οι οποίοι μπορούν να έχουν οποιαδήποτε εργασιακή σχέση, όπως μόνιμοι, ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου ή με σύμβαση έργου. Το γεγονός ότι ο Σύλλογος περιλαμβάνει τους γιατρούς, οδοντιάτρους & λοιπούς επιστήμονες που καλύπτουν Μονάδες του Νομού Αττικής τον καθιστά τον μεγαλύτερο πρωτοβάθμιο Σύλλογο εργαζομένων υγειονομικών επιστημόνων στον ΕΟΠΥΥ.



Αυτό προσδίδει ιδιαίτερη δυναμική στο Σύλλογο, ο οποίος καλείται άμεσα να αντιμετωπίσει όλα τα σημαντικά προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί και εμφανιστεί ιδίως το τελευταίο διάστημα, όπως η πρόσφατη κοινοποίηση του πορίσματος μελέτης της διορισμένης το 2012 από τον Υπουργό Υγείας κο Α. Λυκουρέτζο 15μελούς “Επιτροπής για τον ΕΟΠΥΥ” με προεδρεύουσα την νοσηλεύτρια κα Τσάγγαρη Έλενα, διορισμένη το 2010 από τον τ. Υπουργό Υγείας κο Α. Λοβέρδο ως Διευθύνουσα Σύμβουλο του ΙΦΕΤ, με βάση το οποίο προτείνεται μεταξύ πολλών άλλων, ο ΕΟΠΥΥ να μεταλλαγεί ώστε αφενός να αγοράζει υπηρεσίες υγείας και αφετέρου να αναλάβουν διεθνή υψηλόβαθμα στελέχη (!!) βασικούς τομείς διοίκησης στον ΕΟΠΥΥ. 

Ο Σύλλογος προ των εκτός πάσης φαντασίας εξυφαινομένων σχεδίων για πλήρη εκποίηση και παράδοση άνευ όρων της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στα επιχειρηματικά συμφέροντα και την απαξίωση των επί τόσα χρόνια λειτουργών του συστήματος, καλεί τα μέλη του σε εγρήγορση, προκειμένου όλα τα κρίσιμα θέματα του κλάδου να συζητηθούν διεξοδικά και αποφασιστικά στην άμεσα προγραμματιζόμενη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης του νέου Συλλόγου μας.






Για το Δ.Σ. 



Ο Πρόεδρος Ο Ά Αντιπρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας 







Αθαν. Αποστολόπουλος Παν. Ψυχάρης Ιωάν. Χρονόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου