Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Ευ. Βενιζέλος: Κανένας άνεργος δεν θα μείνει ακάλυπτος ιατροφαρμακευτικά

Κανένας άνεργος δεν θα μείνει ακάλυπτος ιατροφαρμακευτικά, ανεξάρτητα από τα ένσημα που έχει, αυτό είναι στοιχειώδες ανθρωπιστικό μέτρο, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου μετά τη σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων.

«Επίσης, ο ανάπηρος που περιμένει να κριθεί από το Κέντρο Αξιολόγησης Αναπηρίας δεν μπορεί να μην παίρνει σύνταξη. Θα παίρνει σύνταξη. Εάν δεν την παίρνει καλώς, αυτό θα καλυφθεί μετά, θα παρακρατηθούν αυτά που παίρνει. Τέτοιες λύσεις είναι πολύ κρίσιμες», συμπλήρωσε.

Όπως είπε η κοινωνική συνοχή και η ανεργία αποτελεί ένα μεγάλο μέτωπο, προσθέτοντας πως...

... χρειάζεται ένα ειδικό πρόγραμμα που να συμπεριλάβει περίπου 700.000 εργαζόμενους. Ακόμα, είπε ότι χρειαζόμαστε μεταφορά πόρων από το ΕΣΠΑ, από τα διαρθρωτικά ταμεία, από το Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο Κοινωνικό Ταμείο, προκειμένου να έχουμε μεγάλης κλίμακας παρέμβαση, είτε μέσω των Δήμων και των φορέων κοινωνικής οικονομίας, είτε μέσω των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, οι παρεμβάσεις στην πραγματική οικονομία ξεκινούν από τις τράπεζες, από τη ρευστότητα, από την ανάγκη να υπάρξουν συνέργειες ανάμεσα στο τραπεζικό σύστημα και τους χρηματοδοτικούς θεσμούς του υπουργείου Ανάπτυξης για νέους επιχειρηματίες, για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για εξαγωγικές επιχειρήσεις, για ανθρώπους που θέλουν μια ευκαιρία. Κι αυτό είναι η πρώτη μας απόφαση που θα πάρει τη μορφή μιας δέσμης προγραμματικών συμβάσεων.

Μάλιστα ανακοίνωσε ότι θα γίνει δεκτή από την κυβέρνηση η πρόταση που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ για δημιουργία Ταμείου Αλληλεγγύης Γενεών από τους πόρους των υδρογονανθράκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου