Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Ο υπουργός Υγείας απαντά στο ΠΑΣΟΚ για τα 25 ευρώ στα νοσοκομεία:

IATRONET. 'Επιμένω και ιδεολογικά. Όλοι εμείς που θα νοσηλευθούμε μία φορά τη δεκαετία, θα πληρώσουμε 25 ευρώ για να έχουν χρήματα τα νοσοκομεία, για να αγοράζουν φάρμακα για τους απόρους'...


Απολογούμενος προς όλες τις κατευθύνσεις, αλλά και στον κυβερνητικό εταίρο (ΠΑΣΟΚ), βρίσκεται ο υπουργός Υγείας για το 'εισιτήριο' των 25 ευρώ στα νοσοκομεία.

Ο κ. Γεωργιάδης έχει δεχθεί τα πυρά της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στο ΕΣΥ (ΠΟΕΔΗΝ), της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ), αλλά και τουΠΑΣΟΚ, το οποίο ζητεί την απόσυρση του μέτρου.

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε την Παρασκευή ότι τα 25 ευρώ θα καταβάλλονται μόνο εάν ο ασθενής διανυκτερεύσει στο νοσοκομείο.

Σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμής - είπε - το χρέος θα μεταφέρεται στην εφορία. Τόνισε, δε, ότι πιστεύει στο μέτρο:

'Επιμένω και ιδεολογικά. Όλοι εμείς που θα νοσηλευθούμε μία φορά τη δεκαετία, θα πληρώσουμε 25 ευρώ για να έχουν χρήματα τα νοσοκομεία, για να αγοράζουν φάρμακα για τους απόρους'.

Διευκρίνισε ότι ο προϋπολογισμός των νοσοκομείων για το 2014 είναι κάτω από 1,6 δισ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι στην πορεία του έτους θα έχουν οικονομικό πρόβλημα.

Αντιστάθμισμα

Απευθυνόμενος στο ΠΑΣΟΚ, ζήτησε να πει από που θα βρούμε τα χρήματα αυτά, σε αντιστάθμισμα της κατάργησης του 'εισιτηρίου των 25 ευρώ.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Παναγιώτης Ρήγας σημείωσε ότι υπάρχει περιθώριο να δούμε τη δικαιότερη κατανομή βαρών, επισημαίνοντας ότι στο χώρο της Υγείας είναι συμβολικά λάθος αυτή τη στιγμή να φαίνεται ότι επιβαρύνουμε τον πολίτη με άλλα 20 ευρώ.

Προανήγγειλε, δε, την κατάθεση τροπολογίας εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, την οποία ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι δεν έχει πρόβλημα να εξετάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου