Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

ΣΟΚ: Γιατροί εκβιάζουν ασθενείς για το πλαφόν στις συνταγές του ΕΟΠΥΥ

IATRONET. Έκπληκτοι οι ασθενείς, ενημερώνονται ότι ο γιατρός δεν είναι σε θέση να τους χορηγήσει τη συνταγή, καθώς θα ξεπεράσει έτσι το μηνιαίο όριο που ορίζεται με νέο νόμο.

Οι ασθενείς πληρώνουν τελικά τη σύγκρουση πολιτείας – γιατρών για το 'πλαφόν' στις συνταγές του ΕΟΠΥΥ.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας 'Έθνος'. Γιατροί προχωρούν σε εκβιασμούς και πιέσεις προς τους ασθενείς.

Έκπληκτοι οι ασθενείς, ενημερώνονται ότι ο γιατρός δεν είναι σε θέση να τους χορηγήσει τη συνταγή, καθώς θα ξεπεράσει έτσι το μηνιαίο όριο που ορίζεται με νέο νόμο.

Σε πιθανή αντίδρασή τους, τους παραπέμπει στο υπουργείο Υγείας, για να... διαμαρτυρηθούν.

Η πίεση ασκείται κυρίως σε χρονίως πάσχοντες, οι οποίοι παίρνουν φάρμακα μεγάλης αξίας.


Ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης (μέσο) προειδοποιεί με διώξεις όσους γιατρούς προβαίνουν σε παρόμοιες συμπεριφορές, ενώ ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρης Κοντός (αριστερά) εκτιμά ότι πρέπει να αλλάξουμε συμπεριφορές.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας υπογραμμίζει ότι οι μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων υπερκαλύπτουν τη μείωση κατά 20% που ζητείται από τους γιατρούς στις συνταγές που χορηγούν στους ασφαλισμένους.

Απόσυρση

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ) κ. Γιώργος Πατούλης (δεξιά) ζητεί την απόσυρση του μέτρου:

'Χρόνια ολόκληρα πλήρωναν το ασφαλιστικό τους Ταμείο εκατομμύρια Έλληνες πολίτες για να έχουν μια μέρα την περίθαλψη που χρειάζονται, για να έρθει σήμερα ο ΕΟΠΥΥ να τους στερήσει και το πιο σημαντικό αγαθό που τους κρατάει στη ζωή: Τα φάρμακα τους.

Καρκινοπαθείς, μεταμοσχευθέντες, χρόνια πάσχοντες, ασθενείς με σπάνια νοσήματα που χρήζουν θεραπείες υψηλού κόστους πετιούνται σήμερα στον Καιάδα, γιατί οι θεράποντες γιατροί τους θα παρανομήσουν αν τους συνταγογραφήσουν τα φάρμακα που χρειάζονται για να ζήσουν', αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Προειδοποιεί τους αρμόδιους φορείς για την επικινδυνότητα της εφαρμογής των μέτρων και τονίζει την άμεση αναγκαιότητα ανάκλησής τους.

http://www.enikos.gr/society/207734,Giatroi_ekviazoyn_as8eneis-Martyria_asfa.html

9 σχόλια:

  1. Η χρήση κάθε λέξης σε μια πρόταση και μάλιστα σε συγκεκριμένη θέση μέσα σε αυτή δίνει και το αντίστοιχο νόημα.Έτσι ο αρθρογράφος του παραπάνω έχει βρει τους αντιπάλους (=θύτες=ιατροί+ΕΟΠΥΥ=ιατροί) και τα θύματα(=ασθενείς) από τη μάχη αυτών. Αν είχε έστω και το παραμικρό φιλότιμο και δεν εξυπηρετούσε ότι αυτός γνωρίζει θα στοχοποιούσε τον ένα και μοναδικό θύτη που είναι το υπουργείο και ίσως ο ΕΟΠΥΥ επειδή ακολουθεί τις εντολές του.Κουράστηκα πια από την ανηθικότητα ορισμένων δημοσιογράφων αλλά βλέπετε είμαι μεγάλος για να φύγω σε άλλη χώρα, μικρός για να σταματήσω να δουλεύω μικρός τέλος για να περιμένω να σας στείλει ο λαός όπου σας σας αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ντροπή του του αρθρογράφου
    Κανένα άλλο σχόλιο(γιατί θα είναι σχόλιο του λιμανιού καθώς είμαι Πειραιώτης γιατρός)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας ελθουμε στην θεση του ασθενη .1 ευρω το ραντεβου, 1 ευρω η συνταγη,συν η συμμετοχη ,συν η διαφορα πρωτοτυπου γενοσημου,συν ο διαλογος με τον γιατρο ΄θα σου γραψω ενα κουτι και θα ερθεις τον αλλο μηνα'Ε λοιπον θα παει στον φαρμακοποιο του η στο super market,θα του κανουν υποκλιση και θα αγορασει το συνταγογραφουμενο φαρμακο του που στην Ελλαδαρα δινεται χωρις συνταγη και θα ειναι και αυτο που θελει οπως το θελει ,την ωρα που το θελει.Ο απιστευτος παραλογισμος για ολους....Συμφωνω με τον συναδελφο που λεει οτι ουτε να σταματησει να δουλευει μπορει αλλα ουτε και να φυγει μπορει .Πως ομως να δουλεψει ενας γιατρος χωρις τα οπλα του ?Οτι και να επιλεξει ΕΣΥ ,ΠΕΔΥ ,Ιδιωτικο ιατρειο θα βρεθει σε αδιεξοδο και σε εκβιασμο ειτε απο το κρατος ειτε απο τον ιδιο του τον ασθενη.ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καταπτυστο και χωρις υπογραφη.Χαρακτηριζει τον εκδοτη που το φιλοξενει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. γιατί θα "ασκήσει διώξεις" ο υπουργός όταν οι γιατροί λένε οτι δεν μπορούν να συνταγογραφήσουν; Αφού δεν μπορούν. Τελεία και παύλα. Προσωπικά θα συνταγογραφώ όπως συνταγογραφούσα μέχρι να πιάσω το (πολύ χαμηλό) όριο που μου έθεσαν. Θα εξυπηρετήσω τους δέκα- είκοσι πρώτους που θα προλάβουν και μετά θα κατεβάσω ρολά. Ας έρθει κι ο Αδωνις ο ίδιος να γράψει φάρμακα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η δουλειά μας επιστημονικά εξαντλείται στη χορήγηση της ενδεδειγμένης θεραπείας. Από αύριο ας την γράφουμε όλοι στο ατομικό μας συνταγολόγιο κι ας στέλνουμε τους ασθενείς στο ασφαλιστικό τους ταμείο-αγοραστη υπηρεσιών υγείας να βρουν την άκρη με αυτούς οι οποίοι εισπράτουν αυτά που τόσα χρόνια πληρώνουν οι ασφαλισμένοι. Τολμάμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΕΦΙΚΤΗ.
      ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΦ ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΕΜΕΙΣ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΣΘ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ Ο ΙΔΙΟΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ .
      ΕΦ ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΒΕΒΑΙΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ.
      ΑΣ ΤΟ ΔΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΙ ΣΥΝΔΥΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ.

      Διαγραφή
  7. Ο Γιατρος ειναι "κακος" και ο Νομος που οριζει κατωτερο οριο αξιας συνταγων καλος??προφανως ο αρθρογραφος ανηκει στο γραφειο τυπου του υπουργοτροικανου η σκεπτεται πως δεν θα χρειαστει φαρμακα ποτε!!τοτε θα τα πληρωσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή