Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

120 υποθέσεις διαφθοράς από την υγεία στο γραφείο του Άδωνι


120 υποθέσεις διαφθοράς από την υγεία στο γραφείο του Άδωνι
Εκατόν είκοσι (120) περιπτώσεις που αφορούν σε διαφθορά, χρηματισμό, εκβιασμό αναφορικά με συναλλαγές στα δημόσια νοσοκομεία, εκκρεμούν αυτή την στιγμή στο γραφείο του υπουργού Υγείας.
Και εάν κάποτε για την αυτοδίκαιη αργία ενός προσώπου που εμπλέκονταν σε περιπτώσεις διαφθοράς, χρειαζόταν τρία περίπου χρόνια  προκειμένου να βγει η απόφαση από το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο, τώρα, μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, το «στιγματισμένο» πρόσωπο, τίθεται αυτομάτως σε αυτοδίκαιη αργία. Οποιαδήποτε περίπτωση αφορά σε σύλληψη, εκβιασμό, ή γενικότερα περίπτωση διαφθοράς, μετά την ψήφιση του σχετικού άρθρου στο Μεσοπρόθεσμο (Νοέμβριος 2011), υπάρχει η ρήτρα της αυτοδίκαιης αργίας. «Πρόκειται για ένα μέτρο, στο οποίο είχαμε αντιδράσει εντονότατα τότε που ψηφίστηκε», σχολιάζει σχετικά στο onMed.gr ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών και μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του υπουργείου Υγείας κ. Δημήτρης Βαρνάβας. «Και δεν είχαμε αντιδράσει μόνο εμείς, αλλά και καθηγητές της νομικής, διότι πολύ απλά, καταδικάζεται ένας άνθρωπος, την στιγμή που θα πρέπει πρώτα να αποδειχθεί ή όχι η αθωότητά του», σημειώνει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, προσθέτοντας, ότι «το σχετικό άρθρο ανέτρεψε  όλη την νομική κουλτούρα εδώ και εκατοντάδες χρόνια»  
Οι παράνομες περιπτώσεις βρίσκονται συγκεντρωμένες στο γραφείο του υπουργού Υγείας και είναι εις γνώση τόσο του Πειθαρχικού Συμβουλίου, όσο και του Υπηρεσιακού. Να σημειωθεί ότι το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο απαρτίζεται από 7 μέλη και το Ανώτατο Υπηρεσιακό από πέντε μέλη. Και στα δύο Συμβούλια πρόεδρος είναι ανώτατος δικαστικός.
Φυσικά η περίπτωση του Χάρη Τομπούλογλου – ο οποίος καταθέτει σήμερα στον Ανακριτή-  δεν είναι η μόνη κραυγαλέα από το μέτωπο της διαφθοράς στον χώρο της υγείας των νοσοκομείων. Ας θυμηθούμε μία ακόμη πρόσφατη (Οκτώβριος 2013) στο νοσοκομείο Σωτηρία, τότε που ο συνδικαλιστής, ζήτησε 50.000 ευρώ από την τότε διοικήτρια κυρία Μαρία Καρρά, για να πείσει, όπως της είπε τους συνδικαλιστές να μην προχωρήσουν σε απεργία. Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και το πρόσωπο αυτό, τέθηκε ήδη σε αυτοδίκαιη αργία, η δικάσιμος δεν έχει οριστεί ακόμη.
Και βέβαια, η περίπτωση του Τομπούλογλου, θα πρέπει να αποδειχθεί καμπανάκι για την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για να προχωρήσει σε ένα γερό ξεσκαρτάρισμα αναφορικά με τις διοικήσεις των νοσοκομείων, όπου δυστυχώς για ακόμη μία φορά, αξιοποιήθηκαν πρωτίστως τα πολιτικά τους προσόντα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου