Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Κρίσιμη συνάντηση γιατρών του ΕΟΠΥΥ με το υπουργείο Υγείας

ΤΟ ΒΗΜΑ
Ο υπουργός τορπιλίζει το διάλογο καταγγέλλουν οι γιατροί

«Όχι» λένε οι γιατροί των Τρικάλων, αλλά και οι εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ, στα σχέδια της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για αλλαγές εντός του επόμενου μηνός. Το μεσημέρι της Τρίτης 8 Οκτωβρίου 2013, παρέθεσαν συνέντευξη τύπου ο διευθυντής της Ν.Μ.Υ. ΕΟΠΥΥ Τρικάλων, Βασίλης Μουργελάς δευερος από δεξιά), ο πρόεδρος των ιατρών του ΙΚΑ Τρικάλων, Νίκος Σακκάς (δεξιά), ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων, Γιώργος Πέτρου (αριστερά) και η Ελένη Μητσιάδου (δεύτερη από δεξιά), πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων. Στο στιγμιότυπο εξωτερική άποψη του κτηρίου του ΕΟΠΥΥ στην πόλη των Τρικάλων. 
-----------------------------------------------------------------------

Αθήνα 

Κρίσιμη συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα έχουν εντός της ημέρας οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι έχουν αποφασίσει να παρατείνουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι τις 3 Ιανουαρίου.

Στη νέα συνάντηση θα γίνει μια προσπάθεια να βρεθεί η «χρυσή τομή» σχετικά με το πλαίσιο που θα γίνει η μετακίνηση των γιατρών από τον ΕΟΠΥΥ στο ΕΣΥ.

Σε ανακοίνωσή τους οι γιατροί αντιδρούν στην αιφνιδιαστική κατάθεση τροπολογίας για τον ΕΟΠΥΥ στο νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς.

«Η αιφνιδιαστική κατάθεση και ψήφιση τροπολογίας του υπουργείου Υγείας για τον ΕΟΠΥΥ στο νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς, με σύσταση συγκεκριμένης μορφής θέσεων γιατρών στο ΕΣΥ, ένα 24ωρο αφότου άρχισε ο διάλογος, εκμηδενίζει τη δυνατότητα εξεύρεσης λύσης και τορπιλίζει το διάλογο, που είναι σε εξέλιξη με εντολή του πρωθυπουργού» τονίζουν οι γιατροί σε ανακοίνωσή τους.

Οι γιατροί επισημαίνουν ότι με τη σύσταση θέσεων ΠΕ-Ιατρών δημιουργούνται εκ των προτέρων συνθήκες απομάκρυνσης των γιατρών του ΕΟΠΥΥ από τις Μονάδες Υγείας, «δείχνοντας με αυτό τον τρόπο το πραγματικό κίνητρο της ψευδεπίγραφης "μεταρρύθμισης της υγείας"».

Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται και οι φαρμακοποιοί, αντιδρώντας στα σχέδια του υπουργείου Ανάπτυξης για πώληση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων από τα σούπερ μάρκετ.

Στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΙΣ) όπου και αναμένεται να καθορίσουν την στάση που θα κρατήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου