Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται και οι φαρμακοποιοίΣε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι 11.000 φαρμακοποιοί με αφορμή την έκθεση του ΟΟΣΑ και τις συνεχιζόμενες δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη «περί συντεχνιών». Ο φαρμακευτικός κλάδος είναι έτοιμος για κινητοποιήσεις μετά τις δηλώσεις του κ. Χατζηδάκη .

Για τον λόγο αυτό συνεδριάζει εκτάκτως παραμονή πρωτοχρονιάς το ΔΣ του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου προκειμένου να εξετάσει τα μέχρι σήμερα δεδομένα και τρόπους αντιμετώπισης ενδεχόμενων νέων μέτρων που θίγουν τον κλάδο.

Παράλληλα το ΔΣ του ΠΦΣ ξεκινά εκστρατεία ενημέρωσης ευαισθητοποίησης του κοινού και των ασφαλισμένων, ενώ έχει ζητήσει κατεπείγουσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό , με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς , αλλά και με τον Υπουργό Υγείας. 

«Η Φαρμακευτική Περίθαλψη των Ελλήνων δεν είναι κομμάτι της αγοράς, το φάρμακο δεν είναι οποιοδήποτε εμπόρευμα και το φαρμακείο παρά τις αντίξοες συνθήκες εξακολουθεί να είναι το στήριγμα του ασφαλισμένου» τονίζουν οι φαρμακοποιοί. 
.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου