Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

"Απουσιολόγιο" με αναμονή στην ουρά από τους επιθεωρητές του υπουργείου Υγείας στα Νοσοκομεία των Ιωαννίνων


Πρακτικές επιθεωρητών δημοτικών σχολείων την περίοδο της δικτατορίας, θυμήθηκε το υπουργείο Υγείας, με τους επιθεωρητές που έστειλε στα Νοσοκομεία των Ιωαννίνων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Ηπείρου:


"Οι επιθεωρητές του Υπουργείου Υγείας επισκέφθηκαν το απόγευμα της Τρίτης, 10/12 και της Τετάρτης 11/12, τα νοσοκομεία Χατζηκώστα και Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων αντίστοιχα.

Κατά τη δήλωσή τους, δεν ήρθαν ως απουσιολόγοι, αλλά για να ελέγξουν και να καταγράψουν τα προβλήματα λειτουργίας του νοσοκομείου.

Μετά από αυτό κάλεσαν τους εφημερεύοντες γιατρούς να περάσουν να υπογράψουν στο παρουσιολόγιο!!!

Εντύπωση μας προκαλεί το γεγονός ότι ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του ΠΓΝΙ και άλλοι ανώτεροι διοικητικοί παράγοντες του νοσοκομείου υποστήριξαν την εξευτελιστική και αναξιοπρεπή διαδικασία του συνωστισμού των γιατρών της εφημερίας έξω από το γραφείο Διευθυνούσης για να υπογράψουν στο παρουσιολόγιο των επιθεωρητών.

Δεν γνωρίζουμε αν διαπίστωσαν την έλλειψη των τραυματιοφορέων, τους εργαζόμενους, γιατρούς, νοσηλευτές κλπ, που δεν τους χορηγείται η ημεραργία (ρεπό) ή ακόμα και η κανονική άδεια, αν είναι ασφαλής η εφημερία με εφημερεύοντες από το σπίτι, ενώ στην κλινική νοσηλεύονται ασθενείς, αν ζωτικές ειδικότητες ανεπαρκούν από προσωπικό (όπως πχ το αγγειοχειρουργικό), αν οι γιατροί που εφημερεύουν παραμένουν για μήνες απλήρωτοι.

Η διαδικασία αυτή των «ελέγχων» περισσότερο μοιάζει με προσπάθεια τρομοκράτησης του ιατρικού και λοιπού προσωπικού, παρά με καταγραφή προβλημάτων, που η ίδια πολιτική της κυβέρνησης διογκώνει καθημερινά πετσοκόβοντας τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων και των ΚΥ.

Άρα, καμία σχέση δεν έχει ο έλεγχος αυτός με τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας προς τους ασθενείς, που περνούν πολλές ώρες αναμονής στα ιατρεία, που βάζουν όλο και βαθύτερα το χέρι στην τσέπη για εξετάσεις, νοσήλια και φάρμακα.

Ας μας διαψεύσει το Υπουργείο κοινοποιώντας στα νοσοκομεία τα πορίσματα των επιθεωρητών που διενεργούν τους ελέγχους αυτούς.

Για την ιστορία, οι εφημερεύοντες γιατροί ήταν στη θέση τους".

Πηγή: www.ygeianet.gr

Το ΔΣ της ΕΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου