Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Ομολογία επικίνδυνης αποτυχίας τα έκτακτα μέτρα για τα νοσοκομειακά απόβλητα!

Υgeia360.gr - Από Βασίλη Βενιζέλο

Σε ομολογία μίας πολύ επικίνδυνης για τη δημόσια υγεία αποτυχίας στον τομέα της διαχείρισης των επικινδύνων ιατρικών αποβλήτων (ΕΙΑ) "μεταφράζεται" η απόφαση η οποία ελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας 23 Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια σύσκεψης για το θέμα, η οποία πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας, υπό την προεδρία του Άδωνι Γεωργιάδη.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, λοιπόν, επιβεβαιώθηκε από όλους τους συμμετέχοντες ότι η κείμενη νομοθεσία για τη διαχείριση των ΕΙΑ παραβιάζεται συστηματικά και επικινδύνως, με αποτέλεσμα η σύσκεψη να καταλήξει στην απόφαση για τη λήξη... εκτάκτων σχετικών μέτρων!



Σύμφωνα με την απόφαση της σύσκεψης, οι τόνοι των απορριμάτων οι οποίοι βρίσκονται συγκεντρωμένοι στα νοσοκομεία, όπου θα έπρεπε να πραγματοποιείται η διαλογή τους, θα μεταφέρονται με φορτηγά στους χώρους ταφής και εκεί κλιμάκια εργαζομένων των νοσοκομείων, υπό την επίβλεψη του επιθεωρητή Δημόσιας Υγείας, θα διαχωρίζουν τα απλά απορρίμματα από τα ΕΙΑ. Τα απλά, αστικά απόβλητα θα τυγχάνουν ταφής και τα ΕΙΑ θα διατίθενται στον αποτεφρωτήρα.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν επίσης η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός και ο δήμάρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα της διαχείρισης των ΕΙΑ η Ελλάδα είναι υπόλογη έναντι του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου