Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: συγκρατημένα στον διάλογο της Δευτέρας


Γιατροί ΕΟΠΥΥ: συγκρατημένα στον διάλογο της Δευτέρας
Συγκρατημένα προσέρχονται την ερχόμενη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου στον διάλογο για την Μεταρρύθμιση της Υγείας οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ στην τρίτη κατά σειρά συνάντηση που έχει οριστεί από το Τεχνικό Κλιμάκιο της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.
Και λέμε συγκρατημένα, διότι γνωρίζουν ότι η μεταρρύθμιση είναι ήδη δρομολογημένη και ότι είτε συναινέσουν είτε όχι στις αλλαγές, αυτή θα προχωρήσει, παρόλα αυτά, εκείνοι πιέζουν με όλες τους τις δυνάμεις, στέλνοντας το μήνυμα, ότι «ο αγώνας συνεχίζεται». Αλλωστε και την Παρασκευή, ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο Βήμα FM, εμφανίστηκε όχι απλά αποφασισμένος, αλλά προκλητικός θα λέγαμε, τονίζοντας το έργο της μεταρρύθμισης για την υγεία θα ολοκληρωθεί στο τέλος Ιανουαρίου, ακόμη και χωρίς τους γιατρούς.


Βεβαίως οι γιατροί αντιστέκονται και δίνουν την μεγάλη τους μάχη, όχι μόνο για τα εργασιακά ζητήματα- αλλά πρωτίστως για να μην αλλοιωθεί το πρόσωπο της περίθαλψης και της υγείας η οποία πρέπει να φέρει την δημόσια «σφραγίδα», όπως εκτιμούν. Παράλληλα έχουν καταστήσει σαφές στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι θα πρέπει να δοθεί μορατόριουμ τουλάχιστον δύο μηνών, έως ότου δηλαδή, περάσουμε από την μία κατάσταση στην άλλη.
Στην συνάντηση της Δευτέρας στο υπουργείο Υγείας, παρών θα είναι ο υφυπουργός κ. Αντώνης Μπέζας, ο οποίος έχει αναλάβει να εκπροσωπεί μαζί με τον γενικό γραμματέα κ. Πελοπίδα Καλλίρη το Τεχνικό κλιμάκιο της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, ενώ δεν είναι ακόμη γνωστό, εάν, θα παραστεί ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρης Κοντός, που ήταν απών και στις δύο προηγούμενες συναντήσεις. Αμέσως δε μετά την συνάντηση, η Εκτελεστική Γραμματεία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ θα συνεδριάσει, προκειμένου να ορίσει το επόμενο χρονοδιάγραμμά της για τις απεργίες. Να σημειωθεί ότι οι γιατροί απεργούν μέχρι τις 3 Ιανουαρίου, με αποτέλεσμα τα πολυιατρεία να είναι κλειστά.
Εν τω μεταξύ, ένα άλλο θέμα που προβληματίζει ιδιαίτερα τους ασφαλισμένους, είναι ότι από του χρόνου θα δέχονται και πάλι ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ πολλοί συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, μέχρι τουλάχιστον να «ανοίξει» ο κατάλογος των 400 επισκέψεων.

Λόγω της απεργίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ που συνεχίζεται τουλάχιστον μέχρι τις 3 Ιανουαρίου, οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ κατέφευγαν στους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να συνταγογραφήσουν φάρμακα και εξετάσεις. Ο μεγάλος όγκος επισκέψεων που δέχθηκαν οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ εξαιτίας της απεργίας των συναδέλφων τους στον ΕΟΠΥΥ που ξεπέρασε τον ένα μήνα, είχε ως αποτέλεσμα πολλοί να συμπληρώσουν το πλαφόν των επισκέψεων που καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ
Το πλαφόν συμπληρώθηκε σε πολλούς γιατρούς, ακόμα και μετά την αύξηση του αριθμού των επισκέψεων σε 400 από 200. Έτσι πλέον, πολλοί ασφαλισμένοι, αναγκάζονται να πληρώσουν κανονικά την επίσκεψη στους γιατρούς, ειδικά όταν έχουν «ξεμείνει» από φάρμακα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου