Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Μέτρα για την αιθαλομίχλη

Από ygeia360


Μέτρα για την αιθαλομίχλη 

Υπεγράφη η κοινή υπουργική απόφαση για την παροχή δωρεάν ρεύματος τις ημέρες με αιθαλομίχλη, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας κ. Αδωνι Γεωργιάδη.

Η απόφαση για παροχή δωρεάν ρεύματος για τις ημέρες που οι συνθήκες ευνοούν τη συγκέντρωση αιωρούμενων μικροσωματιδίων, αφορά τους δικαιούχους κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ.

Οι πολίτες αυτοί θα έχουν δωρεάν ρεύμα για τις διπλάσιες ημέρες για τις οποίες υπάρχει ανακοίνωση από το υπουργείο Περιβάλλοντος. Αν για παράδειγμα το υπουργείο Περιβάλλοντος κάνει μέσα έναν μήνα τέσσερις συστάσεις, με τις οποίες θα ζητεί τον περιορισμό της χρήσης τζακιών λόγω αυξημένων ρύπων, από το λογαριασμό των δικαιούχων κοινωνικού τιμολογίου θα αφαιρείται το ποσό της κατανάλωσης ρεύματος για οκτώ ημέρες.

Το μέτρο αυτό θα εφαρμόζεται όταν η ρύπανση φθάνει σε επίπεδα «κόκκινου συναγερμού», δηλαδή όταν η συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων φθάνει τα 150 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα.

Αν το παραπάνω μέτρο δεν αποδώσει, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη λήψη άλλων πιο δραστικών, όπως στην απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών και στη διακοπή της θέρμανσης των δημόσιων κτιρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου