Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Εξαντλούνται τα ραντεβού των συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ


Από το νέο χρόνο θα δέχονται και πάλι ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ πολλοί συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, μέχρι τουλάχιστον να «ανοίξει» ο κατάλογος των 400 επισκέψεων.

Λόγω της απεργίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ που συνεχίζεται τουλάχιστον μέχρι τις 3 Ιανουαρίου, οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ κατέφευγαν στους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να συνταγογραφήσουν φάρμακα και εξετάσεις. Ο μεγάλος όγκος επισκέψεων που δέχθηκαν οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ εξαιτίας της απεργίας των συναδέλφων τους στον ΕΟΠΥΥ που ξεπέρασε τον ένα μήνα, είχε ως αποτέλεσμα πολλοί να συμπληρώσουν το πλαφόν των επισκέψεων που καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ. Το πλαφόν συμπληρώθηκε σε πολλούς γιατρούς, ακόμα και μετά την αύξηση του αριθμού των επισκέψεων σε 400 από 200.

Έτσι πλέον, πολλοί ασφαλισμένοι, αναγκάζονται να πληρώσουν κανονικά την επίσκεψη στους γιατρούς, ειδικά όταν έχουν «ξεμείνει» από φάρμακα.

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ Αττικής πραγματοποιούν γενική συνέλευση τη Δευτέρα, όπου θα εκτιμήσουν την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί και θα αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Πηγή: onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου