Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Απογοητευμένοι οι γιατροί από την απουσία Μπέζα και Κοντού στο διάλογο για την ΠΦΥ

 
Νέο ραντεβού για την Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου ορίστηκε μεταξύ γιατρών και υπουργείου Υγείας για τον Δημόσιο Διάλογο που αφορά στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Στην συνάντηση της Δευτέρας 23 του μήνα πάντως, το Τεχνικό Κλιμάκιο του υπουργείου Υγείας, που αποτελείτο από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου κ. Πελοπίδα Καλλίρη, και δύο συμβούλους του, απογοήτευσε τους εκπροσώπους των γιατρών, καθώς δεν έλαβαν συγκεκριμένες απαντήσεις σε σειρά ερωτήσεων που έθεσαν τόσο οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, όσο και οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Συγκεκριμένα, οι γιατροί -μεταξύ άλλων- ζήτησαν οικονομικά στοιχεία σχετικά με το πόσο κοστίζει η περίθαλψη του ελληνικού λαού, στοιχεία για το ποιές ειδικότητες υπάρχουν ανά κατοίκους και ανά περιοχή, πόσοι συνταξιοδοτούνται και εάν έχουν κοστολογηθεί οι ανάγκες του ελληνικού πληθυσμού..

Για τις εργασιακές σχέσεις, οι γιατροί για μια ακόμη φορά επανέλαβαν την θέση τους να μην αλλάξει το εργασιακό καθεστώς (διαφωνούν με την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση). Παράλληλα, έθεσαν το θέμα της ισότιμης πρόσβασης και περίθαλψης στις υπηρεσίες υγείας.

Σημειώνεται ότι από την συνάντηση απουσίασε ο υφυπουργός Υγείας κ. Αντώνης Μπέζας, όπως επίσης και ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρης Κοντός, προκαλώντας την έντονη δυσαρέσκεια των γιατρών.

www.healthview.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου