Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

ΠΙΣ: Επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

Αθήνα 26.2.2015
Προς τον ΑΠ:455

Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ
κ. Δημήτριο Κοντό

Ενταύθα
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε 

Σχετικά με το Δελτίο Τύπου του ΕΟΠΥΥ 25.2.2015 με το οποίο πληροφορείτε τους παρόχους υγείας ότι οι βεβαιώσεις φόρου του 2014 περιλαμβάνουν το σύνολο των τιμολογίων που εξοφλήθηκαν, είτε μέσω της διαδικασίας συμψηφισμού, θα θέλαμε να μας πληροφορήσετε επισήμως τα κάτωθι:

· Εάν οι βεβαιώσεις φόρου περιλαμβάνουν το clawback του πρώτου εξαμήνου όπως είχε δοθεί αρχικά, χωρίς να γίνει νέος προσδιορισμός μετά την εφαρμογή της σχετικής Υπουργικής απόφασης για το ατομικό όριο ανά πάροχο από 1.1.2014.

· Επίσης να μας ενημερώσετε γιατί δεν έχει ανακοινωθεί και υπολογισθεί και το δεύτερο εξάμηνο του 2014, για να υπολογισθεί στη χρήση του 2014.

· Για ποιόν λόγο οι Ελεγκτικές Εταιρείες δεν έχουν ολοκληρώσει το έργο τους, παρά την αντίθεσή μας σε αυτές, ώστε να γίνει οριστική εκκαθάριση.

· Εάν μετά την τελική εκκαθάριση υπάρξουν διαφορές, πως φορολογικά μπορεί να πραγματοποιηθεί, να καλυφθεί αν υπάρξουν πιστωτικά τιμολόγια, αφού έχουν δοθεί οι παρακρατήσεις φόρων.

· Επίσης πρέπει να μας απαντήσετε πότε επιτέλους, παρά το «ιατροκτόνο» clawback και rebate, θα αποζημιωθούν οι υπηρεσίες των παρόχων υγείας.

Ευελπιστούμε στην άμεση απάντησή σας και ως μέλος παράλληλα του ΕΟΠΥΥ, ζητώ από εσάς και το Διοικητικό Συμβούλιο να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου να εξαλειφθούν τα φαινόμενα που εντείνουν τις σχέσεις ΕΟΠΥΥ παρόχων υγείας, αλλά και επιτέλους να υπάρξει ευταξία και ευνομία, όπως επιβάλλεται.

Μετά τιμής

Ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ.

ΜΙΧΑΗΛ Π. ΒΛΑΣΤΑΡΑΚΟΣ

Koινοποίηση: Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας

1 σχόλιο:

  1. ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΣΑΣ ,ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΕΕ ΓΡΑΦΩ.ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΠΕΙΔΗ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΣΑΣ???ΕΝΑ ΜΠΑΧΑΛΟ Ο ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΘΗΤΕΥΣΑΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή