Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Επιστολή Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ

 ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΣΒΟΥ
Ταχ. δ/νση : Καβέτσου 17
81100 – Μυτιληνη
Τηλ & fax : 22510.28182

Μυτιλήνη 26/2/2015

Αριθμ. Πρωτ: 79

Προς 

Τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Κοντό Δημήτριο και τον Υπεύθυνο Οικονομικών Υπηρεσιών Κον Κων/νο Μπαρούς

Αξιότιμοι κύριοι,

Στις βεβαιώσεις πληρωμών του 2014 που εκδώσατε προς τα μέλη μας, για την φορολογική δήλωση που πρόκειται να υποβάλλουμε, παρατηρήθηκαν σοβαρά λάθη με αναγραφή ανείσπρακτων ποσών τα οποία δεν μπορούν να δικαιολογηθούν ούτε από συμψηφισμούς με επιστροφές τύπου rebate ή clawback αφού με βάση την νομοθεσία (άρθρο 100 παρ. 3 Ν 4172/23-7-2013)δεν γίνεται συμψηφισμός του rebate & claw back. Ακόμα και αν αγνοηθεί αυτό το γεγονός ο συμψηφισμός είναι λανθασμένος.

Αυτό σημαίνει ότι τα μέλη του συλλόγου μας θα επιβαρυνθούν με υπέρογκα ποσά φόρου και θα εμφανισθούν ως να εισέπραξαν ποσά τα οποία ουδέποτε πλήρωσε ο ΕΟΠΥΥ.

Με ανυπόγραφο δελτίο τύπου (25/2/2015) παραδέχεστε ότι υπάρχουν διαφορές οι οποίες θα τακτοποιηθούν. Από πότε όμως οι βεβαιώσεις εκδίδονται για να «τακτοποιηθούν» εκ των υστέρων;

Επειδή επιπλέον όλα τα παραπάνω έγγραφα αποτελούν ψευδείς βεβαιώσεις κατά παράβαση κάθε νομιμότητας σας καλούμε να τις ανακαλέσετε άμεσα εκδίδοντας το συντομότερο τις ορθές, με βάση τις πραγματικές πληρωμές.

Καλούμε τους αρμόδιους υπουργούς καθώς και την δικαιοσύνη να παρέμβουν προστατεύοντας τα μέλη από την συνεχιζόμενη αυθαιρεσία των διοικούντων ακόμα τον ΕΟΠΥΥ.

Επίσης καλούμε τον ΕΟΠΥΥ να εξοφλήσει επιτέλους στην πραγματικότητα το 10% του 2012 καθώς και τα υπόλοιπα ληξιπρόθεσμα πριν την 31/12/2011.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

Π. ΠΡΟΒΕΤΖΑΣ  Π. ΑΜΠΑΤΖΗΣ

3 σχόλια:

  1. Πότε θα μάθουμε τι ισχύει για το 2015 ? Μας έχουν ψεκάσει και δεν αντιδρούμε? Ως πότε θα δουλεύουμε τσάμπα ? Μου κάνει εντύπωση που κανένας δεν λέει τίποτα , ούτε εμείς ,ούτε οι κλινικές και τα μεγάλα διαγνωστικά. Ότι και να κλέβουν δεν μπορεί να μην υποφέρουν και αυτοί από ελλειψη ρευστότητας . Τι περιμένουμε ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΓΙΑΤΙ ΕΚΛΕΨΑΝ ΠΟΛΛΑ .ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ.ΤΟ CLAW BACK ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟ ΤΟΥ 2008 ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΚΑΤΑ ΕΤΟΣ.ΕΔΩ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΟΡΙΟ ΑΝΑ ΠΑΡΟΧΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΡΑΤΑΝΕ ΧΑΡΤΙΑ ,Η ΜΟΝΗ ΕΞΗΓΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΩΣΗ ΜΕ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ,ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΝΑ ΒΓΕΙ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ.ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ!!!!

      Διαγραφή
  2. ΦΩΝΑΖΩ ,ΒΡΙΖΩ,ΠΑΙΡΝΩ ΤΗΛΕΦΩΝΑ .ΠΟΙΟ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ?ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΙΩΠΗ...ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΑΠΟ ΕΝΟΧΗ,ΑΝΟΧΗ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ.ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΛΑ...ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΟΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑΡΙΑΚΙΑ.ΤΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ?ΜΕ ΤΙ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΟ ΗΘΟΣ ΝΑ ΠΟΥΝ ΚΑΤΙ??ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ,ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΛΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΧΡΕΟΚΩΠΗΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ.ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΑΓΩΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή