Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΟΠΥΥ για βεβαιώσεις παρακράτησης φόρου


HomeImage

Αθήνα 25/02/20125
Τηλ.: 210 6871706-708 
Fax: 210 6871769 
Ταχ. Διεύθυνση: Αποστόλου Παύλου 12 
E- mail: president@eopyy.gov.gr 

Σχετικά με τις ανακοινώσεις του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ) για τις βεβαιώσεις παρακράτησης φόρου των γιατρών, ο ΕΟΠΥΥ ενημερώνει τα ακόλουθα: 

Οι οικονομικές υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ εξέδωσαν βεβαιώσεις παρακράτησης φόρου για ποσά που είτε εισπράχθηκαν από τους παρόχους είτε συμψηφίστηκαν έναντι οφειλών τους από rebate & claw back για τα έτη 2013 και 2014. 

Στην διαδικασία αυτή συμπεριελήφθη και το 10% των ανεξόφλητων υποχρεώσεων για το 2012 και 2013, το οποίο δεν είχε αποδοθεί στους παρόχους λόγω του πρόχειρου λογιστικού ελέγχου. 

Οι βεβαιώσεις φόρου λοιπόν, περιλαμβάνουν το σύνολο των τιμολογίων που εξοφλήθηκαν είτε με απευθείας πληρωμή είτε μέσω της διαδικασίας συμψηφισμού. 

Προς την κατεύθυνση αυτή, είναι ήδη γνωστή η ΠΟΛ 1191/12-08-2014 της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων αναφορικά με την φορολογική μεταχείριση των ποσών επιστροφής από το rebate και το claw back. 

Όσον αφορά την εκκρεμότητα του τελικού ελέγχου και εκκαθάρισης, θα γίνει με την ολοκλήρωση του κλινικού και οικονομικού ελέγχου, οπότε οι όποιες διαφοροποιήσεις στο rebate και claw back θα επαναϋπολογιστούν και θα αποδοθούν οι διαφορές. 

Από όλα τα ανωτέρω καθίσταται αντιληπτό ότι οι βεβαιώσεις παρακράτησης φόρου είναι ορθές και δεν παράγουν καμία επιβάρυνση για τους συμβεβλημένους παρόχους του Οργανισμού.

5 σχόλια:

  1. Οι ανθρωποι δεν ξερουν τι τους γινεται.
    Αγνοουν ΒΑΣΙΚΕΣ εννοιες της φορολογικης νομοθεσιας σε σχεση με τους συμβεβλημενους με τον ΕΟΠΥΥ ελευθερους επαγγελματιες.
    Δειχνουν πως ΔΕΝ κατανοουν το τι ακριβως σημαινει και πως ερμηνευεται ο Νομος :
    " Κατ' εξαίρεση,
    για τους ελεύθερους επαγγελματίες που αποκτούν εισόδημα από παροχή υπηρεσιών
    στο Δημόσιο και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), χρόνος κτήσης
    του εισοδήματός τους θεωρείται ο χρόνος είσπραξής του".
    Eπιπλεον , ΑΓΝΟΟΥΝ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ το γεγονος πως οι βεβαιωσεις που εκδιδουν,εκτος απο τα ποσα φορου 20% που παρακρατηθηκε,περιλαμβανουν και τα ποσα ΦΟΡΩΝ ΥΠΕΡ ΤΡΙΤΩΝ (ΜΤΠΥ ,χαρτοσημο ΜΤΠΥ ,χαρτοσημο ΟΓΑ ) το γνωστο δηλαδη σε ολους 3,072% ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΑΧΩΡΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΟΔΩΝ-ΕΞΟΔΩΝ προκειμενου να προσδιοριστουν τα ΚΑΘΑΡΑ ΚΕΡΔΗ του φορολογικου ετους.
    ΟΦΕΙΛΟΥΝ να εκδωσουν ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΦΟΡΟΥ 20% ΚΑΙ ΦΟΡΩΝ ΥΠΕΡ ΤΡΙΤΩΝ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΣΠΡΑΧΘΕΝΤΑ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2014.
    Καλο θα ειναι , ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ,ΜΕΤ ΕΠΙΤΑΣΕΩΣ.
    ΕΑΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ,ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΙΛΕΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ,ΕΓΓΡΑΦΟ ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΒΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΕΙΜΕΝΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ,ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ,ΕΠΙΣΗΜΑ.
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ,ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.
    ΑΡΚΕΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΩΣΤΕ,ΔΩΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ.
    ΟΣΟ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ,ΔΩΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΟΝΟ....
    ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ η εξαίρεση για τους ΕΕ συμβεβλημένους με τα ταμεια που αναφέρεις έχει καταργηθεί απο 1/1/2014. Φορολογούμαστε έσοδα-έξοδα , τιμολόγια δηλαδή, ανεξάρτητα αν τα λάβαμε ή όχι. Οι λογιστές τα ξερουν αυτά
    Αρα οι βεβαιώσεις του ΕΟΠΥΥ είναι άχρηστες για τον προσδιορισμό των εσόδων (εξ ου και βεβαιώσεις παρακρατηθέντων φόρων) Το μόνο κουφό είναι οι παρακρατηθέντες φόροι που αντιστοιχούν σε ανείσπρακτα και είναι πολύ μεγαλύτεροι των πραγματικών, κάτι που συμφέρει εμας αλλά όχι το κράτος, και μου κάνει εντύπωση αυτό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε 9.29π.μ. η ΠΟΛ 1191 12 αυγούστου 2014 την αναφέρτει ρητά τή ως άνω εξαίρεση( σειρά εκτη της δεύτερης σελίδας) βάλτε και κανένα όνομα. Θωμόπουλος Ιωάννης/βιοπαθολόγος

      Διαγραφή
  4. ΙΔΟΥ ΠΕΔΙΟΝ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ, ΑΜΕΣΩΣ!!!!! θΩΜΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ/ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή