Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Επιστολή ΠΙΣ για την απελευθέρωση του επαγγέλματος

Αθήνα 28.4.2015
ΑΠ:1096

Προς τον Υπουργό Υγείας 
κ .Π. Κουρουμπλή
Αριστοτέλους 17
101 87 ΕΝΤΑΥΘΑ
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Αποτέλεσμα εικόνας για πισΜετά την συνάντηση του Προεδρείου του Π.Ι.Σ. την οποία είχαμε την 27η Μαρτίου 2015 συζητήθηκε το θέμα της άκρατης απελευθέρωσης του ιατρικού επαγγέλματος, το οποίο έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία ιατρείων και εργαστηρίων, ιδιαίτερα της περιφέρεια και των νησιωτικών περιοχών.

Μετά από το αίτημά μας, συζητήσαμε τροποποίηση της ανάλογης εγκυκλίου της εφαρμογής του Ν.3919/2011, και σύμφωνα και με τη δική σας επιθυμία προς τακτοποίηση των ανωτέρω ζητημάτων και της αποστολής από τον Π.Ι.Σ. ολοκληρωμένης πρότασης, σας αποστέλλουμε μετά και από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Ι.Σ. της 17/4/2015 και την εισήγηση της νομικής μας υπηρεσίας, την τροποποίηση της εγκυκλίου ως κάτωθι: 

1.Τροποποιείται η εγκύκλιος Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Υ3β/Γ.Π./οικ.120760/4.11.2011 όσον αφορά στην άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος. 

2. Επιτρέπεται σε κάθε ιατρό να ασκεί ιατρική δραστηριότητα μόνο εντός των ορίων της Περιφέρειας του Ιατρικού Συλλόγου στον οποίο είναι εγγεγραμμένος. 

3. Επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση και όταν το δικαιολογούν συγκεκριμένες ανάγκες η άσκηση ιατρικής ορισμένες ημέρες και ώρες σε άλλον Ιατρικό Σύλλογο μόνο μετά από προηγούμενη έγγραφη αιτιολογημένη άδεια του κατά τόπο Ιατρικού Συλλόγου. 

4. Εξαιρούνται οι ιατροί εργασίας, οι οποίοι έχουν δικαίωμα να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε όλη την Επικράτεια. 

Μετά τιμής

Για το Δ.Σ. του Π.Ι.Σ.

Ο Πρόεδρος                      Ο Γεν.Γραμματέας

ΜΙΧΑΗΛ Π.ΒΛΑΣΤΑΡΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Γ.ΒΑΡΝΑΒΑΣ

4 σχόλια:

  1. Δεν ξέρω αν θα επανέλθει η κατάσταση αλλά αυτό, που γίνεται τώρα δεν συνάδει με το ιατρικό επάγγελμα. Βασιλεύει η "αρπαχτή" του χειρίστου είδους. Η άσκηση της ιατρικής δεν είναι θεατρική παράσταση "μπουλουκιού". Ο καθένας πρέπει να δουλέψει στα όρια του ιατρικού του συλλόγου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΛΙ ΠΙΣΩ ΘΑ ΠΑΜΕ; Ο ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ; ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ;
    ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ; ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΕΥΝΟΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ,ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΛΛΩΝΙΖΟΥΝ ΕΝΩ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΘΑ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΓΙΑΤΡΟ ,ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙ ΜΕ ΘΥΣΙΕΣ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥ; ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ .ΔΕΝ ΠΡΟΑΓΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΠΙΣΩ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ. ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΠΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ? ΘΑ ΠΑΜΕ ΠΑΛΙ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ, ΠΟΥ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΜΟΙΡΑΖΑΝ ΤΙΣ ΤΑΜΠΕΛΙΤΣΕΣ ΝΟΜΙΜΟ ΙΑΤΡΕΙΟ . ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΟΦΕΛΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ , ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΑΛΛΩΝΙΖΟΥΝ, ΕΝΩ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΘΑ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΤΟΝ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟ ΜΙΚΡΟ ΓΙΑΤΡΟ ,ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΜΕ ΘΥΣΙΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΠΕΝΙΧΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥ. ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή