Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Γ. Μπασκόζος: Ανάσα για τις δομές υγείας οι ασφαλιστικές εταιρείες και ο ιατρικός τουρισμός



Στην αναβάθμιση των δημόσιων δομών υγείας σε συνδυασμό με την αξιοποίηση του ιατρικού τουρισμού, στην ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής φαρμάκων αλλά και στην αξιοποίηση του υγειονομικού χάρτη της χώρας αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Γιάννης Μπασκόζος, μιλώντας χθες στο συνέδριο των Financial Times "Shaping the future of the healthcare in Greece", το οποίο διοργάνωσε η "Boussias Communications". 

Ο κ. Μπασκόζος υπογράμμισε ότι οι δημόσιες δομές υγείας μπορούν να αναβαθμιστούν και κυρίως εάν καταφέρουμε να συνδεθούν με τον τουρισμό, ιδιαίτερα σε τουριστικές περιοχές. Έφερε μάλιστα το παράδειγμα της Σαντορίνης και ειδικότερα το νοσοκομείο του νησιού, το οποίο βρίσκεται σε αχρηστία εδώ και τρία περίπου χρόνια, ενώ προσωπικό του στοίχημα είναι να λειτουργήσει μέσα στο καλοκαίρι. Να θυμίσουμε ότι το νοσοκομείο Σαντορίνης καίτοι σύγχρονο και σχεδόν πλήρως εξοπλισμένο -σημειωτέον κόστισε περί τα 14 εκατ. ευρώ- παραμένει ερμητικά κλειστό, ζημιώνοντας τα μέγιστα τόσο τη Δημόσια Υγεία και την οικονομία όσο και τους ίδιους του πολίτες.

Ο γενικός γραμματέας σημείωσε ότι τα νοσοκομεία και οι δομές υγείας θα μπορούσαν να ενισχυθούν επίσης από τις ασφαλιστικές εταιρείες και από τουρίστες εκτός ΕΕ, οι οποίοι είναι πάρα πολύ.

Στην ίδια λογική, ο κ. Μπασκόζος αναφέρθηκε στην αξιοποίηση του υγειονομικού χάρτη, στη στήριξη της εγχώριας παραγωγής γενόσημων φαρμάκων αλλά και στον ιατρικό τουρισμό, όχι όμως στη λογική των πολυτελών εγκαταστάσεων για λίγους και πλούσιους. Επεσήμανε, τέλος, ότι η χώρα θα πρέπει να δώσει βάρος στον συνεδριακό τουρισμό και σε άλλες μορφές τουρισμού, όπως ο ιαματικός, καθώς επίσης και στους ελέγχους τροφίμων και στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος.

1 σχόλιο:

  1. Οποτε οποιος ενδιαφερεται για ανασες ας στραφει εκει!Σπουδαια πολιτικη χαραζεις Μπασκοζε

    ΑπάντησηΔιαγραφή