Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

«Κόλλησε» ο διορισμός του νέου προέδρου του ΕΟΠΥΥ! Όλο το παρασκήνιο

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Με καθυστέρηση θα διορισθεί τελικώς όπως φαίνεται ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, καθώς η διαδικασία έχει σκοντάψει σε διάφορες γραφειοκρατικές διαδικασίες αλλά και σε γκρίνιες από την Κουμουνδούρου. Όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr ο διορισμός του νέου προέδρου επρόκειτο αρχικά να γίνει με διαδικασίες εξπρές.

Ωστόσο με βάση το νόμο πρέπει να υπάρξει προκήρυξη. Πριν από την προκήρυξη μάλιστα πρέπει να προηγηθεί υπουργική απόφαση που θα περιλαμβάνει όλα τα προσόντα του προσώπου που θα αναλάβει να διαχειριστεί τον οργανισμό.

Έγκυρες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν πως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα σε δίλημμα: είτε να προχωρήσει σε προκήρυξη της θέσης είτε να αλλάξει το νόμο. Μάλιστα πηγές λένε πως για καλό και για κακό έχει ήδη δοθεί η εντολή στις υπηρεσίες του υπουργείου να ετοιμάσουν την προκήρυξη και τα κριτήρια.

Η προκήρυξη της θέσης δεν αποκλείεται να προχωρήσει επειδή οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν πως διάφορες τάσεις της Κουμουνδούρου φέρνουν αντιρρήσεις στον προτεινόμενο πρόεδρο λέκτορα του Πανεπιστημίου Πειραιώς Σωτήρη Μπερσίμη. Ισχυρίζονται- εκτός των άλλων- πως η τακτική του άμεσου διορισμού χωρίς να δοθεί η ευκαιρία να λάβουν μέρος κι άλλοι επιστήμονες, είναι πολιτική της…ΝΔ και όχι του ΣΥΡΙΖΑ.

Γι αυτό και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επιχειρεί να εφαρμόσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες ώστε να σταματήσουν και οι σχετικές γκρίνιες.

Πάντως πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν πως η άλλη επιλογή που μπορεί και να ακολουθηθεί είναι η αλλαγή του νόμου ώστε να μπορεί να διορισθεί με διαδικασίες εξπρές ο νέος πρόεδρος.

Πάντως η υπόθεση αναμένεται να οριστικοποιηθεί τα επόμενα 24ωρα οπότε και θα αποφασισθεί η τελική λύση.

1 σχόλιο:

  1. ΖΗΣΕ ΜΑΗ ΜΟΥ -ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΓΙΑΤΡΟΙ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΛΥΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή