Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Ο ΙΣΑ κατέθεσε αναφορά προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις 200 κλίνες των ΜΕΘ που παραμένουν κλειστές''Ζητάμε από τη δικαιοσύνη να διερευνήσει εάν υπάρχουν ευθύνες για την ολιγωρία στη στελέχωση των ΜΕΘ που έχει αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ζωές'', σημειώνει ο Γ. Πατούλης.

IATRONET.GR

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ‘’στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου για την προστασία της Δημόσιας υγείας κατέθεσε αναφορά προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με την οποία ζητά να διερευνηθεί εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες για το γεγονός ότι παραμένουν κλειστές 200 κλίνες των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, με αποτέλεσμα να τίθενται σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. 
Ο ΙΣΑ έχει κατ’ επανάληψη καταγγείλει την εγκληματική ολιγωρία της πολιτείας να στελεχώσει τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Πρόκειται για 200 κλίνες νοσηλείας Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), οι οποίες παραμένουν κλειστές λόγω καθυστέρησης στην πλήρωση των κενών θέσεων ιατρών. Η πρόσφατη προκήρυξη για την πλήρωση των θέσεων αυτών μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ κινδυνεύει να ματαιωθεί, γεγονός που συνεπάγεται την περαιτέρω καθυστέρηση των αναγκαίων για τους συνανθρώπους μας κλινών νοσηλείας ΜΕΘ.

Η πολιτεία έχει βαρύτατες ευθύνες καθώς:
Δεν υπήρξε μέριμνα, για να ανανεωθούν οι συμβάσεις του προσωπικού των ΜΕΘ που έληξαν το φθινόπωρο, με αποτέλεσμα να κλείσουν κλίνες λίγο πριν από την έναρξη της επιδημίας της γρίπης.
Μόνο από τον ιό Η1Ν1 θρηνήσαμε φέτος περισσότερα θύματα από κάθε άλλη χρονιά. Αυτή η παράλειψη της πολιτείας έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή πολλών συνανθρώπων μας. Δεκάδες ασθενείς εκτίθενται σε σοβαρό κίνδυνο για την υγεία τους και τη ζωή τους καθημερινά παραμένοντας στην λίστα αναμονής για να εισαχθούν σε ΜΕΘ.’’

Σχολιάζοντας το θέμα ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλης δήλωσε τα εξής:
«Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει πολλές φορές δημοσίως εκφράσει την αγωνία του, καθώς συμπολίτες μας είναι εκτεθειμένοι σε άμεσο κίνδυνο της υγείας ή και της ζωής τους. 
Ζητάμε από τη δικαιοσύνη να επιληφθεί του θέματος και να διερευνήσει εάν υπάρχουν ευθύνες για την ολιγωρία στην στελέχωση των ΜΕΘ που έχει ως αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία και η ζωή των ασθενών».

Επιπλέον Πληροφορίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου