Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

«Πυρ ομαδόν» γιατρών και φαρμακοποιών κατά κυβέρνησης για το ασφαλιστικό!

Δευτέρα 25 Απρίλιος 2016
Health Report.gr

Σκληρό μέτωπο εναντίον του ασφαλιστικού μέσω του οποίου μάλιστα χάνονται εισφορές χρόνων, δημιουργούν γιατροί και φαρμακοποιοί προετοιμάζοντας και κοινές κινητοποιήσεις.

Μετά από κοινή συνεδρίαση όλων των Υγειονομικών κλάδων, γιατροί και φαρμακοποιοί κατήγγειλαν την προσπάθεια της κυβέρνησης να νομοθετήσει τη διαδικασία της «υπεξαίρεσης» των χρημάτων των υγειονομικών με ειδική διάταξη που συμπεριλαμβάνεται στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο .

Οι πρόεδροι των δευτεροβαθμίων οργάνων κ.κ. Μιχάλης Βλασταράκος(Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος) , Αθανάσιος Κατσίκης (Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία) , Κωνσταντίνος Λουράντος (Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος) ,Νίκος Κόλμαν (Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών) και Βουδούρη Μάγδα εκ μέρους της προέδρου κυρίας Αθήνας Τραχήλη (Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος), καταγγέλλουν την κυβέρνηση για τη «ληστρική και αιφνιδιαστική επιδρομή του κράτους κατά των αυξημένων εισφορών που επί χρόνια κατέβαλαν οι υγειονομικοί.


Με την επιλογή της αυτή , που κατά πληροφορίες έγινε με δική της πρωτοβουλίακαι χωρίς υπόδειξη των θεσμών, ιδιοποιείται τις εισφορές αυτές και με το πρόσχημα μελλοντικών αναλογιστικών μελετών , σιωπά εντέχνως για την τύχη τους».

Ειδικότερα στα άρθρο 94 παρ. 5 και 39 παρ. 15 προβλέπεται η κατάργηση και μάλιστα αναδρομικά από 1.1.2016, ενός ολόκληρου ασφαλιστικού κλάδου, που στηρίχθηκε σε εισφορές που καταβάλλονταν οικειοθελώς και επιπλέον των υποχρεωτικών εισφορών.


Οι πρόεδροι των υγειονομικών ζητούν την απόσυρση των συγκεκριμένων διατάξεων, καλούν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να μην συναινέσουν στις παράνομες αυτές μεθοδεύσεις που παραβιάζουν κάθε έννοια κοινωνικής ασφάλισης και της Αρχής της Αιτιολογημένης Εμπιστοσύνης που προασπίζει το Συνταγματικό Κράτος Δικαίου και θα ζητήσουν την άμεση προστασία της Δικαιοσύνης.

Μάλιστα όλοι οι κλάδοι ετοιμάζουν κοινές κινητοποιήσεις για άλλη μια φορά προκειμένου να σταματήσουν την προώθηση του νομοσχεδίου.

Στη δικαιοσύνη για τα αποθεματικά. 

Οι Υγειονομικοί στηλιτεύουν την απόφαση της Κυβέρνησης να δεσμεύσει ταδιαθέσιμά τους σε ειδικό Λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος, καταργώντας κάθε έννοια Διοικητικής και Οικονομικής αυτοτέλειας τους.

Οι σχετικές αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων θα τεθούν ενώπιον τωνΑρμοδίων Εισαγγελικών και Ανακριτικών Αρχών προς διερεύνηση αξιόποινων πράξεων.

«Οι αποφάσεις αυτές με τις οποίες θα γίνει η μεταφορά των αποθεματικών στηνΤράπεζα της Ελλάδος αποτελούν εκτελεστές κανονιστικές διοικητικές πράξεις που θα προσβληθούν άμεσα ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας» σημειώνουν οι Υγειονομικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου