Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Προειδοποιούν με έξοδο από τον ΕΟΠΥΥ οι κλινικέςΜε διακοπή των συμβάσεών τους με τον ΕΟΠΥΥ προειδοποιούν πλέον οι ιδιωτικές κλινικές, ειδικά μετά την επιμονή του Οργανισμού και του υπουργείου Υγείας να παραχωρήσουν μέρος των κλινών τους στην υπηρεσία των δημόσιων νοσοκομείων. Οι τελευταίες πληροφορίες μετά τις συζητήσεις των στελεχών των κλινικών με την αρμόδια επιτροπή διαπραγμάτευσης κάνουν λόγο για παραχώρηση έως και του 40% της δυναμικής τους.
Capital.gr

Στην παραπάνω σοβαρή εμπλοκή για τη συνέχεια της συνεργασίας των κλινικών με τον ΕΟΠΥΥ έρχεται να προστεθεί η αύξηση του ΦΠΑ στα νοσήλια στο 24%, αλλά και οι καθυστερήσεις στις πληρωμές από τον Οργανισμό.
Όπως τονίζει πιο συγκεκριμένα σε δελτίο τύπου η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών:

Η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια και διαμαρτυρία της για την απόφαση της Διοίκησης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. να μην προβεί αυτό το μήνα σε καμία πληρωμή, νοσηλειών και αιμοκαθάρσεων, παρα τις αντίθετες διαβεβαιώσεις της μέχρι την περασμένη Τετάρτη και ενώ γνωρίζει τους κινδύνους προσωποκράτησης που εγκυμονεί η απόφαση της για τους παρόχους.

Τέτοιες ενέργειες μας παραπέμπουν στην προηγούμενη εποχή του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. που η πληρωμή μας γινόταν μήνα παρα μήνα και παρα τις εξαγγελίες της νέας Διοίκησης για νέα εποχή τελικά μάλλον το ξεδίπλωμα της έμεινε στη μέση...συνεχίζοντας την ίδια τακτική.

Εκφράζουμε ακόμη τη δυσφορία μας για την επιμονή της τρόικας των διαπραγματευτών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ για την νέα σύμβαση νοσοκομειακής περίθαλψης να εμμένουν στις ίδιες κόκκινες για μας θέσεις που καμία σχέση δεν έχουν με τη διάσωση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. αλλά με προσδοκώμενη φιλολαϊκή δημοσιότητα....

Τέλος θέλουμε να "συγχαρούμε" τους οικονομικούς φωστήρες, που χωρίς καμία αιδώ, πρότειναν και οι τοκογλύφοι αποδέχθηκαν την αύξηση του ΦΠΑ από 23% στο 24% συμπεριλαμβανομένων και των υπηρεσιών υγείας που όπως φαίνεται αποτελούν πολυτέλεια.

Η εκτόξευση της οικονομίας μετα το ορθόδοξο Πάσχα και η ανάπτυξη της μάλλον πρόκειται για όνειρο θερινής νυκτός. Η πραγματικότητα είναι η καταστροφή των επιχειρήσεων μας και η φτωχοποίηση των Ελλήνων χωρίς καμία πιθανότητα για έξοδο από την εποχή των μνημονίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου