Τρίτη 26 Απριλίου 2016

ΠΟΕΔΗΝ: Χώνουν το ΕΣΥ τρία μέτρα κάτω από τη γηΗealth view.gr

"Σκουπίζουν τα αποθεματικά των ταμείων", αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΠΟΕΔΗΝ με αφορμή τη δέσμευση των αποθεματικών των δημόσιων φορέων κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι "χώνει το ΕΣΥ τρία μέτρα κάτω από τη γη". Συγκεκριμένα:

Ο κος Τσίπρας και η γιαλαντζί Αριστερή Κυβέρνηση σκουπίζουν από τα Νοσοκομεία τα όποια αποθεματικά διαθέτουν, στο βωμό της επικοινωνίας για να στηρίξουν τη δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση η οποία φέρνει νέα δυσμενή μέτρα πάνω από 9 δις ευρώ και το 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

Ο κος Τσίπρας δεν διστάζει να «κλέψει εκκλησίες».

Ο κος Τσίπρας που θα έσκιζε τα Μνημόνια με ένα νόμο σε ένα άρθρο, έφερε άλλα δύο Μνημόνια τινάζοντας στον αέρα ότι έχει απομείνει όρθιο από Δημόσια Κοινωνικά Αγαθά και δικαιώματα (με τα δύο πρώτα Μνημόνια).

Τη στάση πληρωμών η κυβέρνηση τη βαπτίζει πρωτογενές πλεόνασμα.

Τα Νοσοκομεία εφέτος έχουν να λάβουν από τον Κρατικό Προϋπολογισμό 1,15δις ευρώ, 350 εκατ. λιγότερα από πέρυσι και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στους προμηθευτές είναι 1,3 δις ευρώ (στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους).

Έως τώρα έλαβαν τακτική επιχορήγηση για το έτος 2016 τους πρώτους πέντε μήνες 150 εκατ. ευρώ (1δωδεκατημόριο), αν και έπρεπε να έχουν λάβει 500εκ. ευρώ.

Δεν φθάνει το οικονομικό χάλι που επανειλημμένως επισημαίνουμε, έρχεται τώρα η κυβέρνηση και σκουπίζει ότι υπόλοιπο διαθέτουν κάποια Νοσοκομεία το οποίο προορίζεται για την εξόφληση μικρού μέρους των ληξιπρόθεσμων οφειλών που διαθέτουν (βρίσκονται στο στάδιο της ενταλματοποίησης).

Η κυβέρνηση «χώνει το ΕΣΥ τρία μέτρα κάτω από το ΓΗ», αφού τα Νοσοκομεία αδυνατούν να προμηθευτούν υγειονομικό υλικό, προϊόντα διατροφής, χειρουργικά υλικά και φάρμακα. 
Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

ΑΠΟ ... ΨΙΛΑ(Ω) ...ΝΟΥΝ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.

Η Κυβέρνηση και οι Υπουργοί Υγείας.............
«ου γαρ οίδασι τι ποιούσι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου