Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Αυτή είναι η κατάσταση στο ΓΝΑ «Ευαγγελισμός»- Ένας χρόνος κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με ράντζα!Από Iatropedia 

Στηλίτευαν την κατάσταση με τα ράντζα και υπόσχονταν ότι σύντομα το δημόσιο σύστημα υγείας θα ενδυναμωθεί και θα εξυγιανθεί! Τι από αυτά έγινε; Το ρεπορτάζ του iatropedia αποκαλύπτει ότι η μέρα και η νύχτα γενικής εφημερίας στον «Ευαγγελισμό» είναι μια κόλαση για ασθενείς, συνοδούς και εργαζόμενους στο νοσοκομείο!

Με την εξέταση 1200 ασθενών και την εισαγωγή για νοσηλεία των 200 εξ αυτών, το μεγαλύτερο νοσοκομείο της πρωτεύουσας, το ΓΝΑ "Ευαγγελισμός", δεν ξέφυγε ούτε την Κυριακή που μας πέρασε από τα... συνηθισμένα του! Από αυτά όμως, τα συνηθισμένα, οι κυβερνώντες είχαν υποσχεθεί ότι θα λείψουν τα ράντζα και το bournout του προσωπικού που την Δευτέρα το πρωί δεν μπορούσε κυριολεκτικά να πάρει τα πόδια του...

Οι πολίτες καταφεύγουν όλο και συχνότερα στο δημόσιο σύστημα υγείας την ώρα που οι προσλήψεις καθυστερούν, οι νέοι διοικητές έρχονται με ...κάρο και τα ταμειακά αποθεματικά εξανεμίζονται. Ευτυχώς βέβαια στον Ευαγγελισμό μαθαίνουμε ότι φέτος όπως και πέρσι αρνήθηκαν να παραδώσουν τα λιγοστά ταμειακά αποθεματικά που ζητήθηκαν την περασμένη Πέμπτη από το υπουργείο Υγείας.

Η κατάσταση όμως συνεχίζει να είναι δραματική και οι εργαζόμενοι, γιατροί, νοσηλευτές, βοηθητικό προσωπικό και διοικητικοί πασχίζουν να τα βγάλουν πέρα επιστρατεύοντας ό,τι έχει απομείνει από τις δυνάμεις τους.

Δείτε τι έγινε στην τελευταία γενική εφημερία του νοσοκομείου της Αθήνας και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτό που βλέπετε, είναι διάδρομος και όχι θάλαμος του νοσοκομείου!


3 σχόλια:

  1. ΤΑ ΡΑΝΤΖΑ ΣΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 1985 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΟΥ ΤΥΧΑΙΝΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ.Ο ΛΟΓΟΣ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ -ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΝΟΙΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ-ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΤΟΥ,ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΒΑΛΑΜΕ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΓΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ.ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα νοσοκομεία και οι διαθέσιμες κλίνες στην Αθήνα είναι περίπου ίδιες σε αριθμό,από το 1975. Τότε που η Αθήνα και τα προάστια είχε το μισό πληθυσμό.Με το ΕΣΥ το μόνο που έγινε ήταν να γίνουν Δημόσια τα λίγα μη Δημόσια νοσοκομεία πχ ο Ευαγγελισμός που ήταν αυτόνομο ίδρυμα και να γίνει το εργασιακό καθεστώς γιά τους γιατρούς με την μονιμότητα και την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση,με όλα τα επακόλουθα δεινά. Αρα τα χάλια στα νοσοκομεία ήταν , είναι και θα είναι όσο πάμε και χειρότερα. Τώρα ποιοί θα εργάζονται εκεί και με τι μισθό είναι μιά καλή ερώτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή