Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Πνέει τα μένεα η ΠΟΕΔΗΝ για τα ταμειακά αποθεματικά των νοσοκομείων

Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη - IATROPEDIA

Δεν λένε να κοπάσουν οι αντιδράσεις των φορέων, συνδικάτων, πολιτικών για την κίνηση του υπουργείου Υγείας να «μαζέψει» στην Τράπεζα της Ελλάδος τα λιγοστά ταμειακά αποθεματικά των δημόσιων νοσοκομείων αλλά και του ΕΟΠΥΥ που είναι «φορτωμένος» με 9,5 ασφαλισμένους! Τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ, ως άμεσα ενδιαφερόμενα για τα δημόσια νοσοκομεία, τα λένε «έξω από τα δόντια» και προσωπικά στον πρωθυπουργό αλλά και γενικά στην κυβέρνηση…

"Ο κος Τσίπρας και η γιαλαντζί Αριστερή Κυβέρνηση σκουπίζουν από τα νοσοκομεία τα όποια αποθεματικά διαθέτουν, στο βωμό της επικοινωνίας για να στηρίξουν τη δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση η οποία φέρνει νέα δυσμενή μέτρα πάνω από 9 δις ευρώ και το 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Ο κος Τσίπρας δεν διστάζει να "κλέψει εκκλησίες". Ο κος Τσίπρας που θα έσκιζε τα μνημόνια με ένα νόμο σε ένα άρθρο, έφερε άλλα δύο μνημόνια τινάζοντας στον αέρα ότι έχει απομείνει όρθιο από δημόσια κοινωνικά αγαθά και δικαιώματα (με τα δύο πρώτα μνημόνια)", αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους από την ΠΟΕΔΗΝ που σπάει κόκαλα συνεχίζοντας:


"Την στάση πληρωμών η κυβέρνηση τη βαπτίζει πρωτογενές πλεόνασμα. Τα νοσοκομεία εφέτος έχουν να λάβουν από τον κρατικό προϋπολογισμό 1,15 δις ευρώ, 350 εκατ. λιγότερα από πέρυσι και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στους προμηθευτές είναι 1,3 δις ευρώ (στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους). Έως τώρα έλαβαν τακτική επιχορήγηση για το έτος 2016 τους πρώτους πέντε μήνες 150 εκατ. ευρώ (1 δωδεκατημόριο), αν και έπρεπε να έχουν λάβει 500 εκ. ευρώ. Δεν φθάνει το οικονομικό χάλι που επανειλημμένως επισημαίνουμε, έρχεται τώρα η κυβέρνηση και σκουπίζει ότι υπόλοιπο διαθέτουν κάποια Νοσοκομεία το οποίο προορίζεται για την εξόφληση μικρού μέρους των ληξιπρόθεσμων οφειλών που διαθέτουν (βρίσκονται στο στάδιο της ενταλματοποίησης)", συνεχίζουν και καταλήγουν:

"Η κυβέρνηση «χώνει το ΕΣΥ τρία μέτρα κάτω από το ΓΗ», αφού τα νοσοκομεία αδυνατούν να προμηθευτούν υγειονομικό υλικό, προϊόντα διατροφής, χειρουργικά υλικά και φάρμακα. Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. ΑΠΟ ... ΨΙΛΑ(Ω) ...ΝΟΥΝ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ. Η κυβέρνηση και οι υπουργοί Υγείας.............«ου γαρ οίδασι τι ποιούσι»...".

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ     ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου