Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

«Όχι» στο αίτημα Τσίπρα για Σύνοδο Κορυφής

Ο Τουσκ είπε ότι πρέπει να γίνει Eurogroup
http://www.protothema.gr/

Αρνητικός και ο Σόιμπλε όπως μεταδίδουν ξένοι ανταποκριτές - «Να αποφύγουμε κατάσταση νέας αβεβαιότητας για την Ελλάδα» είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού ΣυμβουλίουΣε απόρριψη δια της σιωπής του αιτήματος του Αλέξη Τσίπρα για τη διεξαγωγή έκτακτης σύνοδου κορυφής μετά το «ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις και τη μη διεξαγωγή Eurogroup τη Μεγάλη Πέμπτη προχώρησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Ο Πολωνός πολιτικός στις κοινές του δηλώσεις με τον Αλβανό πρωθυπουργό αν και αναφέρθηκε σε συνομιλία που είχε νωρίτερα με τον Έλληνα πρωθυπουργό, εντούτοις δεν έκανε καμία αναφορά στο αίτημα που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας για σύγκληση των ευρωπαίων ηγετών για το ελληνικό θέμα.

Αντίθετα ο κ. Τουσκ αναφέρθηκε μόνο στην ανάγκη διεξαγωγής νέου Eurogroup για το οποίο είπε ότι δεν θα πρέπει να γίνει «όχι στο τόσο μακρινο χρονικό διάστημα» προσδιορίζοντας το χρόνο σε μερικές ημέρες και όχι σε μερικές εβδομάδες.


Παράλληλα έστειλε μήνυμα ότι «πρέπει να αποφευχθεί νέα κατάσταση αβεβαιότητας για την Ελλάδα».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου μετά τη συνομιλία με τον Αλέξη Τσίπρα δήλωσε «πεπεισμένος ότι πρέπει να γίνει περισσότερη δουλειά από τους υπουργούς Οικονομικών για την Ελλάδα».

Παρόμοια αρνητική στάση για το αίτημα του Έλληνα πρωθυπουργό κράτησε, όπως μεταδίδουν ξένοι ανταποκριτές και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος κατά τις ίδιες πληροφορίες απέρριψε το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα.

1 σχόλιο:

  1. Πάμε για έξοδο απο την Ευρώπη και το ευρώ.Με τόσους λαθρομετανάστες,όλοι ξέρουν τι θα συμβεί.Η όλη κατάσταση θυμίζει την Σμύρνη,μερικούς μήνες πριν την μεγάλη σφαγή.Οι λαοί που ξέχασαν την ιστορία τους,ειναι καταδικασμένοι να την ξαναζήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή