Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ δεν θα νοσηλεύονται σε ιδιωτικές κλινικές

Tribune.gr
Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ δεν θα γίνονται δεκτοί για νοσηλεία σε ιδιωτικές κλινικές, αν τελικά δεν καταφέρουν να έρθουν σε συμφωνία κλινικάρχες και ηγεσία του ΕΟΠΥΥ και υπουργείο Υγείας.

Σε συνάντηση που είχαν και η οποία διήρκεσε 6 ώρες οι εκπρόσωποι των Ιδιωτικών Κλινικών και τις ηγεσίας του ΕΟΠΥΥ συμφωνία δεν επιτεύχθηκε, κατά συνέπεια, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών κ. Γρηγόρη Σαραφιανό, στο εξής οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα νοσηλεύονται μόνο σε δημόσια νοσοκομεία με κάλυψη του Ταμείου τους.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Σαραφιανός μέσω των social media, μετά από έξη ώρες διαπραγματεύσεων στον ΕΟΠΥΥ για τις νέες συμβάσεις, άκουσαν μόνο παράλογες απαιτήσεις από την ηγεσία του Οργανισμού, οι οποίες όπως λέει πηγάζουν από ιδεοληψίες, και αποτελούν ανυποχώρητη κόκκινη γραμμή για τους εκπροσώπους των Ιδιωτικών Κλινικών, συμφωνία τελικά δεν επιτεύχθηκε.

Εάν επιμείνουν, όπως λέει ο κ. Σαραφιανός, αναφερόμενος στην ηγεσία του Οργανισμού και το Υπουργείο Υγείας, τότε μετά τις 30/6 θα υπάρχει πρόσβαση μόνο στο δημόσιο τομέα για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Και συμπληρώνει χαρακτηριστικά «Ξεχάστε τις Ιδιωτικές Κλινικές».

5 σχόλια:

  1. Κανονικά ένα ιδιωτικό θεραπευτήριο που ανήκει σε φυσικό πρόσωπο ή σε εταιρεία, θα πρέπει να στοχεύει σε ασθενείς,που θα πληρώνουν οι ίδιοι τις όποιες νοσηλείες και δαπάνες καθόσον δεν είναι δυνατόν να γίνεται λεπτομερής έλεγχος απο τον ΕΟΠΥΥ,τόσο στην αναγκαιότητα των δαπανών όσο και στις θεραπείες κατα την νοσηλεία. Οι ασθενείς αν θέλουν να λάβουν ιατρικές υπηρεσίες με τον ΕΟΠΥΥ να επιλέγουν δημόσιες δομές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι τόσο "κανονικός" ώστε δε σε νοιάζουν ούτε οι θέσεις εργασίας, ούτε εργασιακά δικαιώματα, ούτε το δικαίωμα επιλογής γιατρού και γενικώς μένεις στο "κανονικά". Μίλα ανοιχτά! Πες: "Σιχαίνομαι τον ιδιωτικό τομέα αλλά αν ο ίδιος αρρωστήσω θα πληρώσω ολάκερα (!) από την τσέπη μου το ίδιο υλικό (ασχέτως επέμβασης) που το κράτος στα δημόσια νοσοκομεία το πληρώνει διπλά και τρίδιπλα και βάλε." Είσαι ο "κανονικός" μυθοπαρμένος και με τη δική σου προτροπή οι λίστες των δημοσίων χειρουργείων θα πενταπλασιαστούν, μαζί και τα φακελλάκια.

      Διαγραφή
  2. ΑΓΑΠΗΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΗΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΑΝ ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ. ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΦΑΙΡΕΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ, ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ. ΑΛΛΟΙΩΣ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝ ΑΠΛΩΣ ΠΛΗΡΩΝΩ ΑΛΛΩΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 7:45 άκου, ... μιλάς θεωρητικά .... προάγεις ένα υπερφορτωμένο δημόσιο σύστημα .... το οποίο αν οι κλινικές κλεισουν θα γινει ακομα πιο χάλια ... και ποιο σύστημα ... αυτό που παίρνει υλικά υπερκοστολογημένα (βάσει εμπειρίας πολλών ετών) ... και έλεγχος γίνεται μια χαρά ... υπάρχουν ως γνωστόν ελεγκτές γιατροί που περνούν τα τιμολόγια κόσκινο και θα πρέπει να γίνονται και τυχαίες δειγματοληψίες με ποινές βαριές, πχ κλείσιμο κλινικής αν χρειαστεί. Βλέπεις και το ΙΚΑ έπασχε αγρίως και τώρα πρακτικά έκλεισε. Οι θεσμοί χρειάζονται μεταρρυθμίσεις και όχι κατεδαφίσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σχετικά με την ασφάλεια του ΕΟΠΥΥ ,που πληρώνουμε όλοι ,δεν άκουσα να διαμαρτύρεται κανείς για τον οδοντίατρο ιδιώτη, που πληρώνεται απο τον ασθενή και οχι απο τον ΕΟΠΥΥ.
    Αν δεν είναι βέβαια τόσο ζήτημα ζωής και θανάτου οι θεραπείες στον οδοντίατρο, ανάλογες υπάρχουν και στην ιατρική.
    Το αν στο δημόσιο γίνονται υπερτιμολογήσεις υλικών, και χρεώνεται το δημόσιο είναι ενδεικτικό στοιχείο ελλειπούς ελέγχου και διαφθοράς όπως και τα φακελάκια.
    Αρα σε ένα διαφθαρμένο σύστημα τα δικαιώματα του ασθενούς για επιλογή γιατρού,για κάλυψη αναγκών απο την ασφάλεια κλπ είναι κάτι που θα χρειασθεί πολλή προσπάθεια για να πραγματοποιηθεί. Μιά αρχή θα ήταν να περιορισθεί ο ασθενής στα απαραίτητα και να αποφύγει την προκλητή και τεχνική ζήτηση υπηρεσιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή