Τρίτη 26 Απριλίου 2016

ΕΟΠΥΥ:μεταφέρονται τα χρήματα.Ποιοι μένουν απλήρωτοι;


ΕΟΠΥΥ:μεταφέρονται τα χρήματα.Ποιοι μένουν απλήρωτοι;

Την μεταφορά των ¨ταμειακών διαθεσίμων¨ του ΕΟΠΥΥ στην Τράπεζα της Ελλάδας αποφασίστηκε με οριακή πλειοψηφία στην έκτακτη συνεδρίασή του το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ σήμερα Μεγάλη Δευτέρα. 

Ποιοι μένουν Απλήρωτοι ; Η συγκεκριμένη απόφαση αφήνει απλήρωτους όλους τους ιδιώτες παρόχους, κλινικές, διαγνωστικά εργαστήρια, μονάδες αιμοκάθαρσης και πιθανόν φαρμακοποιούς. 

Την αντίθεση τους εκφράζουν γιατροί και φαρμακοποιοί . Oι συνδικαλιστικοί φορείς καταγγέλλουν την προσπάθεια της κυβέρνησης να νομοθετήσει τη διαδικασία της «υπεξαίρεσης» των χρημάτων των υγειονομικών με ειδική διάταξη που συμπεριλαμβάνεται στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο . 

Οι πρόεδροι των δευτεροβαθμίων οργάνων κ.κ. Μιχάλης Βλασταράκος (Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος) , Αθανάσιος Κατσίκης (Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία) , Κωνσταντίνος Λουράντος (Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος) , Νίκος Κόλμαν (Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών) και Βουδούρη Μάγδα εκ μέρους της προέδρου κυρίας Αθήνας Τραχήλη (Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος) καταγγέλλουν τη κυβέρνηση για τη ληστρική και αιφνιδιαστική επιδρομή του κράτους κατά των αυξημένων εισφορών που επί χρόνια κατέβαλαν οι υγειονομικοί. 

Με την επιλογή της αυτή , που κατά πληροφορίες έγινε με δική της πρωτοβουλία και χωρίς υπόδειξη των θεσμών, ιδιοποιείται τις εισφορές αυτές και με το πρόσχημα μελλοντικών αναλογιστικών μελετών , σιωπά εντέχνως για την τύχη τους. Πιο συγκεκριμένα στα άρθρο 94 παρ. 5 και 39 παρ. 15 προβλέπεται η κατάργηση και μάλιστα αναδρομικά από 1.1.2016, ενός ολόκληρου ασφαλιστικού κλάδου, που στηρίχθηκε σε εισφορές που καταβάλλονταν οικειοθελώς και επιπλέον των υποχρεωτικών εισφορών. Οι πρόεδροι των υγειονομικών ζητούν την απόσυρση των συγκεκριμένων διατάξεων, καλούν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να μην συναινέσουν στις παράνομες αυτές μεθοδεύσεις που παραβιάζουν κάθε έννοια κοινωνικής ασφάλισης και της Αρχής της Αιτιολογημένης Εμπιστοσύνης που προασπίζει το Συνταγματικό Κράτος Δικαίου και θα ζητήσουν την άμεση προστασία της Δικαιοσύνης. 

Οι Υγειονομικοί στηλιτεύουν την απόφαση της Κυβέρνησης να δεσμεύσει τα διαθέσιμά τους σε ειδικό Λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος, καταργώντας κάθε έννοια Διοικητικής και Οικονομικής αυτοτέλειας τους. ‘’ 

Οι σχετικές αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων θα τεθούν ενώπιον των Αρμοδίων Εισαγγελικών και Ανακριτικών Αρχών προς διερεύνηση αξιόποινων πράξεων. 

Οι αποφάσεις αυτές με τις οποίες θα γίνει η μεταφορά των αποθεματικών στην Τράπεζα της Ελλάδος αποτελούν εκτελεστές κανονιστικές διοικητικές πράξεις που θα προσβληθούν άμεσα ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας.’’ σημειώνουν.

Ο υπεύθυνος του τομέα υγείας ΝΔ, βουλευτής Λάρισας Χρήστος Κέλλας με αφορμή την μεταφορά των αποθεματικών του ΕΟΠΥΥ στην Τράπεζα της Ελλάδας, έκανε την ακόλουθη δήλωση για το εν λόγο θέμα : “Μετά την μεταφορά των ¨ταμειακών διαθεσίμων¨ των νοσοκομείων στην Τράπεζα της Ελλάδας, νέο χτύπημα στους παρόχους υγείας με θύματα πάντα τους ίδιους, τους ασφαλισμένους. 

Σε έκτακτη συνεδρίασή του το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ Μεγάλη Δευτέρα με οριακή πλειοψηφία, απεφάσισε την μεταφορά των ¨ταμειακών διαθεσίμων¨ στην Τράπεζα της Ελλάδας αφήνοντας απλήρωτους όλους τους ιδιώτες παρόχους, κλινικές, διαγνωστικά εργαστήρια, μονάδες αιμοκάθαρσης και πιθανόν φαρμακοποιούς. Και βέβαια πρόκειται για οφειλές μηνός Ιανουαρίου 2016. 

Το αν θα κάνουνε ¨Πάσχα¨ χιλιάδες χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι μόνο την αριστερή κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου δεν ενδιαφέρει. 
Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο … 
Αν σας απέμεινε λίγη ¨τσίπα¨, ΦΥΓΕΤΕ …”

2 σχόλια:

  1. Εκτός από την δικαιότατη οργή του Ιατρικού κόσμου για το γεγονός πως οι γιατροί έμειναν απλήρωτοι Πασχαλιάτικα από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει και μεγάλος θυμός για την στάση των Ιατρικών Συλλόγων που ενώ έβλεπαν πως εξελίσσεται η κατάσταση δεν έκαναν τίποτα για να την αποτρέψουν...Λυπάμαι αλλά οι Ιατρικοί σύλλογοι ΣΥΝΟΛΙΚΑ έδειξαν πως είναι κατώτεροι των περιστάσεων αδυνατώντας να προστατέψουν τα συμφέροντα των μελών τους...Κρίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι ιατρκοι ,δηθεν ,συλλογοι ηταν και παραμενουν αρνητικοι ως προς τα συμφεροντα των μελων τους και ασχολουνται με καθε ειδους αλλοτρια ζητηματα .Δεν θα πρεπει αυτο ομως να μας προβληματιζει διοτι αποτελει πλεον θεσμο .Οι γιατροι ειναι μονοι τους ,χωρις την παραμικρη υποστηριξη απο τους συλλογους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή