Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Έφοδος της αστυνομίας στην Πολυκλινική για παράτυπους φρουρούς! Στο αυτόφωρο οι φύλακες

Παρασκευή 22 Ιούλιος 2016

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 
Health Report.gr

Νεοπροσληφθέντες φρουροί στην Πολυκλινική του Ευαγγελισμού χωρίς εξοπλισμό, αλεξίσφαιρα γιλέκα και στολές, όπως προβλέπεται από το νόμο, εντοπίσθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr οι νέοι φρουροί που προσελήφθησαν με ατομικές συμβάσεις, μετά την κατάργηση των ιδιωτικώνεταιρειών security στα νοσοκομεία, φαίνεται πως δεν τηρούσαν ούτε τους ελάχιστους κανόνες ασφαλείας που προβλέπει ο νόμος. Διαβάστε την απόφαση για την κατάργηση των ιδιωτικών εταιρειών στο ΕΣΥ: «Τέλος οι εταιρείες σεκιούριτι στα νοσοκομεία! Προσλήψεις με ατομικές συμβάσεις. Όλες οι προϋποθέσεις»

Άνδρες της Αστυνομίας μετά από καταγγελίες έκαναν έφοδο πριν λίγα 24ωρα στηνΠολυκλινική του Ευαγγελισμού όπου και εντόπισαν περί τους 10 φρουρούς να μη διαθέτουν ούτε απλό εξοπλισμό, όπως ειδικές στολές, αλεξίσφαιρα γιλέκα, ασυρμάτους κλπ.

Να σημειωθεί ότι η Πολυκλινική του Ευαγγελισμού βρίσκεται στην Ομόνοια που θεωρείται περιοχή με συχνά περιστατικά βίας.

Πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι κατά την έφοδο της αστυνομίας εντοπίσθηκαν σχεδόν σε όλους τους παραβρισκόμενους φρουρούς παρατυπίες.

Δείτε τι προβλέπει ο νόμος σχετικά:


Φαίνεται ωστόσο ότι οι ατομικές συμβάσεις έγιναν άρον άρον καθώς η διοίκηση του Νοσοκομείου προσέλαβε το προσωπικό χωρίς να έχει υλοποιήσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις του νόμου, να προμηθευτεί δηλαδή τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι επιβλήθηκε πρόστιμο 20.000 ευρώ στο Νοσοκομείο για τις παρατυπίες, ενώ 2 εκ των νεοπροσληφθέντων απομακρύνθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου