Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Αναρτήθηκε στην Διαύγεια, η εγκύκλιος εφαρμογής για τους ανασφάλιστουςΑναρτήθηκε στο διαδίκτυο, η εγκύκλιος εφαρμογής της υπ΄ αρ. Α3(γ)/ΓΠ/οικ.25132 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 908 τ.Β') «Ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της πρόσβασης των ανασφάλιστων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας» του Υπ. Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με την οποία παρέχονται διευκρινίσεις συμμετοχής στη διαδικασία.

Onmed.gr

Με τη νέα ρύθμιση, η πρόσβαση των δικαιούχων του άρθρου 1 σε ιατρική και νοσηλευτική περίθαλψη στις Υπηρεσίες του Ε.Σ.Υ. γίνεται απευθείας με τη χρήση του ΑΜΚΑ ή με τη χρήση της Κάρτας Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπούγια τους δικαιούχους του άρθρου 3.

Να σημειωθεί, ότι η πρόσβαση σε φαρμακευτική περίθαλψη γίνεται επίσηςαπευθείας σε ιδιωτικά φαρμακεία,σύμφωνα - καταρχήν - με τα οριζόμενα στο άρθρο 6 παρ.1, δηλαδή με τους ίδιους όρους που ισχύουν για τους ασφαλισμένους.

Από την πλευρά τους οι φαρμακοποιοί, χαρακτηρίζουν ορθή την εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας για την φαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων, ωστόσο για ακόμη μία φορά, δεν ενημερώθηκαν, όπως αναφέρει ο ΠΦΣ, ενώ ο μεγαλύτερος φόβος τους είναι το μέτρο να μην αποβεί σε βάρος των ασφαλισμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου