Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Έξαλλοι οι εργαζόμενοι του «Αττικόν»: Το αποψιλώνουν για να ενισχύσουν το Νοσοκομείο Σαντορίνης


Την έντονη αντίδραση των εργαζομένων του νοσοκομείου «Αττικόν» προκάλεσε η απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να αποδυναμώσει περαιτέρω το νοσοκομείο προκειμένου να καλύψει με αποσπάσεις-εξπρές τα κενά στο νοσοκομείο Σαντορίνης.
Onmed.gr

«Παίρνουν προσωπικό από το "Αττικόν" των 350 κενών οργανικών θέσεων, των ράντζων, της αναβολής χειρουργείων, των κλειστών κλινών ΜΕΘ, των κλειστών πτερύγων, των διασωληνωμένων στους διαδρόμους, των χιλιάδων οφειλόμενων ρεπό λόγω έλλειψης προσωπικού και το στέλνουν στη Σαντορίνη», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει ήδη δρομολογήσει τις αποσπάσεις δύο νοσηλευτών –άγνωστο για πόσο– ενώ ασαφής παραμένει ο αριθμός των γιατρών που θα μετακινηθούν στο νοσοκομείο Σαντορίνης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων έχει ως εξής:

«Στην αρχή νομίζαμε ότι πρόκειται για το γνωστό θέατρο «υποσχέσεων», θεωριών «καμένης γης» που «παραλάβαμε από τους προηγούμενους», δήθεν προσπαθειών για «σταθεροποίηση του ΕΣΥ» και «διατήρηση του κοινωνικού κράτους». Δεν δώσαμε ιδιαίτερη σημασία μιας και το ίδιο δούλεμα έπεφτε από όλες τις κυβερνήσεις, ειδικά τα μαύρα μνημονιακά χρόνια του δημοσιονομικού σφαγείου και της καταπάτησης των δικαιωμάτων μας. Η κατάσταση όμως πλέον γίνεται πολύ επικίνδυνη! Οι άνθρωποι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχουν περάσει κάθε όριο αλαζονείας και βιασμού της λογικής μας.

Δείτε τη δραματική συσχέτιση του νοσοκομείου Σαντορίνης με το ΑΤΤΙΚΟ και το ΕΣΥ της Δυτικής Αθήνας:

-Ξεκινάνε ένα νοσοκομείο με όρους και νομικό καθεστώς Ανώνυμης Εταιρείας, με πρωθυπουργικά εγκαίνια και όλα τα «ταρατατζούμ», ισχυριζόμενοι ότι έχει την εποπτεία το δημόσιο (όπως και στα λιμάνια, στα τραίνα, στο Ελληνικό και σε τόσα άλλα, που η «εποπτεία» του δημοσίου κάθε άλλο παρά προστάτεψε από το μπιρ παρά ξεπούλημά τους).

-Για να το λειτουργήσουν και να δείξουν επικοινωνιακό πρόσωπο «ετοιμότητας» δεν προσλαμβάνουν προσωπικό αλλά ξεδοντιάζουν με υπουργικές (εν μια νυκτί) αποφάσεις μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας από γιατρούς και νοσηλευτές. Από το ΑΤΤΙΚΟ ήδη με υπουργικές αποφάσεις (επισυνάπτονται) έχουν αποσπαστεί – άγνωστο για πόσο διάστημα – δύο νοσηλευτές και άγνωστος αριθμός γιατρών. Χώρια οι ρουσφετολογικές αποσπάσεις σε υπουργεία, περιφέρειες και την ΑΕΜΥ. Και έπεται συνέχεια. Παίρνουν προσωπικό από το ΑΤΤΙΚΟ των 350 κενών οργανικών θέσεων, των ράντζων, της αναβολής χειρουργείων, των κλειστών κλινών ΜΕΘ, των κλειστών πτερύγων, των διασωληνωμένων στους διαδρόμους, των χιλιάδων οφειλόμενων ρεπό ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ!!!

-Για τα ποσά του δημοσίου που ξοδεύονται για να λειτουργήσει στην ουσία ένα ιδιωτικό μισο-νοσοκομείο, με δανεικό προσωπικό και ελαστικές εργασιακές σχέσεις δεν υπάρχει πρόβλημα. Για να ανοίξει όμως ένα νοσοκομείο στην άνεργη και φτωχή Δυτική Αθήνα (πχ το Λοιμωδών), για να προσληφθεί προσωπικό, για να εξαλειφτούν τα ράντζα, για να λειτουργήσουν τα χειρουργεία, τα χρήματα δεν φτάνουν, ανακαλύπτονται διαρκώς δεκάδες τεχνικά προβλήματα και εκατοντάδες δικαιολογίες.

-Το αποκορύφωμα: 13 επικουρικοί νοσηλευτές και τραυματιοφορείς, που με κυβερνητική απόφαση δημοσιευμένη σε ΦΕΚ, είχε προγραμματιστεί να έρθουν στο ΑΤΤΙΚΟ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ διότι το ΑΤΤΙΚΟ και η Β' ΔΥΠΕ δεν έχει τα αντίστοιχα κονδύλια για την πληρωμή τους (το μισθολογικό κόστος των επικουρικών πιστώνεται στα νοσοκομεία και τις ΔΥΠΕ και όχι στον κρατικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας).

Ρόλο «επιστημονικού συνεργάτη» της κυβέρνησης και υπεύθυνου για τις «μεταγγίσεις» προσωπικού από τα νοσοκομεία των Αθηνών στη Σαντορίνη έχει διαδραματίσει η Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας και καθηγήτρια της Β' Πανεπιστημιακής Αναισθησιολογικής Κλινικής του ΑΤΤΙΚΟΥ νοσοκομείου κα Κωστοπαναγιώτου. Έχει σοβαρή ευθύνη για την ανοχή (να μην πούμε καθοδήγηση) στη συνεχή αποψίλωση του νοσοκομείου στο οποίο μάλιστα εργάζεται. Γι αυτό συμμετείχε σε όλες τις φιέστες των εγκαινίων και των “προετοιμασιών” στη Σαντορίνη μαζί με τους υπουργούς.

Μας φτύνουν μπροστά στη μούρη μας! Διαλύουν μεθοδευμένα το νοσοκομείο και όλη τη δημόσια υγεία της Δυτικής Αθήνας. Μας δουλεύουν με εικονικές, ψεύτικες προσλήψεις, που μένουν στα χαρτιά. Αυτή είναι η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και της περιφέρειας; Με νέους νοσηλευτές στην ανεργία και στα 5μηνα και με «καινούρια» νοσοκομεία που λειτουργούν με μετακινήσεις μόνιμου προσωπικού από τα μεγάλα μάχιμα νοσοκομεία; Τόση υποταγή των πραγματικών υγειονομικών αναγκών στην εντυπωσιοθηρία;

Αίσχος πια. Να ξεσηκωθούμε όλοι. Καμιά ανοχή, καμιά αυταπάτη για την κυβέρνηση, τα μνημόνια, το μαύρο μέτωπο ΕΕ – ΔΝΤ - επιχειρηματιών της υγείας. Γενικευμένος αγώνας όλου του υγειονομικού κινήματος για την συνολική ανατροπή αυτής τη αθλιότητας».
Χρήστος Κέλλας: Απόφαση ανευθυνότητας η απόφαση Πολάκη

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Υγείας, βουλευτής Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, για την απόσπαση γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού από τα υποστελεχωμένα νοσοκομεία της Αττικής στο νοσοκομείο της Σαντορίνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μετά το φιάσκο του κ. Τσίπρα που σαν "αριστερός Μαυρογυαλούρος" εγκαινίασε στη Σαντορίνη νοσοκομείο χωρίς γιατρούς –παρά μόνο εκείνους του Κέντρου Υγείας– ο κ. Πολάκης κατρακυλά σε άλλη μια απόφαση ανευθυνότητας. Μετακινεί από τα υποστελεχωμένα νοσοκομεία της Αττικής γιατρούς και νοσηλευτές για να καλύψει κάποιες από τις κενές θέσεις του νοσοκομείου Σαντορίνης. Τελικά, το μόνο που ξέρει καλά ο κ. Υπουργός είναι να δημιουργεί και όχι να λύνει προβλήματα».

3 σχόλια:

 1. ΠΙΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ...ΠΙΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΖΕΣΤΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Έχω μια μικρή εντύπωση οτι το Αττικόν επάνδρωναν μόνον Καθηγητές προσκείμενοι στο πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ και τη γνωστή Αριστερά με δεξιά τη δίκη μας τσέπη. Αν δεν κάνω λάθος. Τωρα γιατί όλοι αυτοί διαμαρτύρονται. Τωρα που γεύονται τα αγαθά της αριστεράς;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σε λιγο δεν θα υπαρχει καθαριοτητα στα νοσοκομεια, θα εχει πλακα να βρεθει κανενας ανεγκεφαλος εγκαθετος της αριστερας να μοιραζει φακιολια
  και σφουγγαριστες στο ιατρονοσηλευτικο προσωπικο για να καθαριζουν.
  Μη γελατε με αυτος που μπλεξαμε θα τα δουμε ολα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή