Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Αναρτήθηκε το Διορθωτικό Δελτίο Τιμών


Με την έκδοση του Διορθωτικού Δελτίου Τιμών κλείνει ο κύκλος της ανατιμολόγησης που ξεκίνησε στα τέλη του Απριλίου (εδώ).

Πρόκειται για τιμές που προέκυψαν μετά την εξέταση των ενστάσεων που υπέβαλαν οι φαρμακευτικές εταιρίες επί του Δελτίου Τιμών που αναρτήθηκε στις αρχές του Ιουνίου (εδώ).

Το σύνολο των κωδικών που αφορά ξεπερνά τις 9,5 χιλιάδες.

Η διαδικασία ανακοστολόγησης εκτιμήθηκε από το υπουργείο ότι οδηγεί σε μεσοσταθμική μείωση μόλις 3%, με τις αλλαγές να αφορούν σε 6231 σκευάσματα.

Βέβαια, σύμφωνα με πληροφορίες από τις 400 ενστάσεις που υποβλήθηκαν μόλις οι 50 εξετάστηκαν. Οι εν λόγω περιπτώσεις αφορούσαν μοναδικά και ευαίσθητα φάρμακα, πολλά εξ αυτών νοσοκομειακά, για τα οποία κρίθηκε απαραίτητο να διορθωθούν οι τιμές προς τα πάνω, προκειμένου να μην φύγουν από την αγορά.

Το Διορθωτικό Δελτίο, πάντως, έρχεται εγκαίρως, ώστε να προλάβει την εφαρμογή των νέων τιμών στα φαρμακεία, η οποία είχε παραταθεί πρόσφατα με απόφαση του Υπουργού Υγείας, επιβεβαιώνοντας σχετικές εκτιμήσεις της αγοράς στο Virus (εδώ).

Έτσι, όπως προκύπτει και από την Υπουργική Απόφαση που συνοδεύει το διορθωτικό δελτίο τιμών, οι νέες τιμές ισχύουν για ΚΑΚ, Νοσοκομεία, Ιδιωτικές Κλινικές, φαρμακαποθήκες και φαρμακεία από 28 Ιουλίου.

Επόμενο ραντεβού… τιμολόγησης, πάντως, θα είναι το δελτίο τιμών με τα νέα σκευάσματα, στο οποίο κινητικότητα, όμως, αναμένεται μετά το Δεκαπενταύγουστο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου