Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Οδηγίες για συνδετήρες ο ΕΟΠΥΥ… εξώδικα από εβδομάδα εμείς!

"Ο ΕΟΠΥΥ βγάζει οδηγίες για συνδετήρες και την σειρά που πρέπει να είναι τοποθετημένα μέσα στο φάκελο ή στο κιβώτιο τα παραστατικά που υποβάλλουμε και εμείς ετοιμαζόμαστε για εξώδικα από εβδομάδα" δήλωσε στο Iatronet επώνυμος πάροχος.

Γράφει: Καραγιαννοπούλου Δέσποινα - ΙΑΤRONET.GR

Τονίζοντας ότι το πρωταρχικό έργο του θεσμικού οργάνου είναι να πληρώνει τις οφειλές του και να φέρεται υπεύθυνα απέναντι σε επαγγελματίες που δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Αντί αυτού σημειώνει η ίδια πηγή, προσφεύγει σε ληστρικά μέτρα, όπως το παράβολο 2% για μία ένταση, το οποίο δεν αφορά μόνο το επιζητούμενο ποσό για το οποίο έχει γίνει η ένταση αλλά το σύνολο της υποβολής.

Τι σημαίνει αυτό: ότι αν κάποιος πάροχος έχει υποβάλλει με παραστατικά ύψους 30.000 ευρώ και θέλει να κάνει ένσταση για κάποιο τμήμα αυτού του ποσού, πρέπει να καταθέσει 1500 ευρώ (που είναι το σύνολο της υποβολής).

Η κατάσταση είναι οριακή… και ήδη οι ενστάσεις, ακούγεται ότι έχουν ξεπεράσει τις 20 από την πλευρά των ιδιωτικών κλινικών και είναι περισσότερες από 150 από τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ (5.500 κλινικοί ιατροί και 3.500 εργαστηριακοί). Αριθμοί που αφορούν το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου και αυξάνονται γεωμετρικά.

Το νερό, σύμφωνα με εκπροσώπους από τον ιδιωτικό τομέα, ξεχείλισε από τις οδηγίες που εξέδωσε για τον τρόπο υποβολής των παραστατικών και ήδη ετοιμάζεται κύμα φυγής από όλους τους χώρους με την λήξη της σύμβασης τον Οκτώβριο…

Αναλυτικότερα οι οδηγίες του ΕΟΠΥΥ προς τους παρόχους είναι οι εξής:

Διαγνωστικά Κέντρα / Φυσικοθεραπευτές / Ιατροί με Πράξεις

Το τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών
Τα παραστατικά θα πρέπει να τοποθετούνται στο φάκελο / κούτα με αλφαβητική σειρά των ασφαλισμένων που λαμβάνουν την περίθαλψη, ανά ημερομηνία εκτέλεσης και χωρίς συρραπτικό ή συνδετήρα.
Προσοχή: τα παραπεμπτικά τα οποία αναπτύσσονται σε δύο ή τρείς σελίδες (ίδιος αρ. παραπεμπτικού με ανάπτυξη σε 2 ή 3 σελίδες), πρέπει οπωσδήποτε να είναι πιασμένα με συνδετήρα, αλλιώς υπάρχει πιθανότητα να μην ψηφιοποιηθεί η 2 η – 3 η σελίδα εάν το παραπεμπτικό πέσει στο δείγμα ελέγχου.
Λοιπά έγγραφα, όπου απαιτούνται με βάση την ΚΥΑ Β2β/οικ.38642/2016 (ΦΕΚ/Β/1536/2016)
Προσοχή (ειδικά στους παραπέμποντες ιατρούς), τα παραπεμπτικά των εξετάσεων θα πρέπει να είναι εκτυπωμένα σε φύλλα Α4 και να μην φέρουν σημάδια-εκδορές στο πεδίο που είναι το barcode.

Ιατρικές Επισκέψεις

Το τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών
Τα έντυπα των επισκέψεων θα πρέπει να τοποθετούνται στο φάκελο / κούτα με ημερολογιακή σειρά εκτέλεσης και χωρίς συρραπτικό ή συνδετήρα.
Λοιπά έγγραφα, όπου απαιτούνται με βάση την ΚΥΑ Β2β/οικ.38642/2016 (ΦΕΚ/Β/1536/2016)
Προσοχή: τα έντυπα των επισκέψεων θα πρέπει να είναι εκτυπωμένα μέσω της Η.ΔΙ.Κ.Α. από την εφαρμογή e-prescription (ηλεκτρονικά) σε φύλλα Α4 και σε καμία περίπτωση χειρόγραφα.

Ιδιωτικές κλινικές (εκτός ΚΑΑ- Κλειστής και Ημερήσιας Νοσηλείας, Ψυχιατρικών και Ιδιωτικών Παθολογικών Κλινικών που νοσηλεύουν χρόνια πάσχοντες)

Το τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών
Τα παραστατικά της νοσηλείας ανά ΑΜΚΑ τοποθετημένα με ημερολογιακή σειρά με βάση το εξιτήριο (χωρίς συρραπτικά, αλλά με συνδετήρα), με αλφαβητική σειρά των ασφαλισμένων που έλαβαν την περίθαλψη ανά ημερομηνία εκτέλεσης
Λοιπά έγγραφα, όπου απαιτούνται με βάση την ΚΥΑ Β2β/οικ.38642/2016 (ΦΕΚ/Β/1536/2016)

ΚΑΑ – Κλειστής και Ημερήσιας Νοσηλείας

Το τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών
Τα παραστατικά της νοσηλείας ανά ΑΜΚΑ με αλφαβητική σειρά των ασφαλισμένων που έλαβαν την περίθαλψη - υποχρεωτικά να περιλαμβάνεται η ιατρική γνωμάτευση εισαγωγής (για Κ.Α.Α. – Κ.Ν.), ή παραπομπής (για Κ.Α.Α. – Η.Ν.) σε κάθε μήνα υποβολής (χωρίς συρραπτικά, αλλά με συνδετήρα).
Λοιπά έγγραφα, όπου απαιτούνται με βάση την ΚΥΑ Β2β/οικ.38642/2016 (ΦΕΚ/Β/1536/2016)

Ψυχιατρικές Κλινικές και Ιδιωτικές Παθολογικές Κλινικές που νοσηλεύουν χρόνια πάσχοντες

Το τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών
Το σύνολο των παραστατικών της νοσηλείας ανά ΑΜΚΑ, τοποθετημένα με αλφαβητική σειρά των ασφαλισμένων που έλαβαν την περίθαλψη.
Λοιπά έγγραφα, όπου απαιτούνται με βάση την ΚΥΑ Β2β/οικ.38642/2016 (ΦΕΚ/Β/1536/2016) ΜΧΑ - ΜΤΝ Τα πλήρη στοιχεία των συνεδριών ομαδοποιημένα ανά ΑΜΚΑ τοποθετημένα με αλφαβητική σειρά των ασφαλισμένων που έλαβαν την περίθαλψη. Λοιπά έγγραφα, όπου απαιτούνται με βάση την ΚΥΑ Β2β/οικ.38642/2016 (ΦΕΚ/Β/1536/2016)

Λοιπές υποβολές άλλων συμβεβλημένων παρόχων

Το αντίστοιχο φορολογικό στοιχείο.
Τα έγγραφα των ασφαλισμένων (όπου απαιτούνται) θα πρέπει να τοποθετούνται στο φάκελο / κούτα με αλφαβητική σειρά των ασφαλισμένων που έλαβαν την περίθαλψη και χωρίς συρραπτικό, μόνο με συνδετήρα.
Λοιπά έγγραφα που απαιτούνται με βάση την ΚΥΑ Β2β/οικ.38642/2016 (ΦΕΚ/Β/1536/2016) Οι Πάροχοι για τις υποβολές τους οφείλουν να αποστέλλουν, το φυσικό αρχείο εντός προκαθορισμένου φακέλου στον οποίο θα έχει επικολληθεί εξωτερικά η ειδική ετικέτα που εκτυπώνει το e-ΔΑΠΥ, με κάθε υποβολή λογαριασμών του μήνα.

3 σχόλια:

 1. ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΣ ΚΑΝΑΜΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΑ ΕΤΗ 2013,2014 2015 ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΕΗ.. ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΙΧΑΤΕ ΧΤΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΛΑΤΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΟΤΙ ΖΗΤΑΤΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΣΤΕ ΤΟ ΚΑΤΙΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΑΣ. ΕΓΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ, ΝΑ ΤΡΑΒΑΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΠΑΠΠΟΥ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΠΑΡΑΠΑΝΙΣΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ..ΤΟ ΟΤΙ ΠΑΝΤΩΣ ΟΛΟΙ ΚΑΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΒΟΛΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΜΗ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΓΓΥΣ ΜΕΛΛΟΝ...ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ...ΚΑΙ ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ.ΠΑΡΑΛΑΛΩ ΝΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΔΗΛΑΔΗ ΧΩΡΙΣ ΕΟΠΥΥ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΓΕΜΑΤΑ?ΚΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ.ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ 3 ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΩΝ ΗΤΑΝ ΕΥΚΟΛΑ?ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ.ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΤΕ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΛΙΓΟ ΤΖΙΡΟ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΜΠΑΙΝΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

   Διαγραφή
 2. Μην στεναχωριεσται συναδελφε. Ακομη και τα παλια εργαστηρια για κλεισιμο ειναι. Ουτε τον Ιανουαριο δεν εχουμε δει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή