Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Συνάντηση ΠΟΕΔΗΝ – Τσακαλώτου: Καμιά «ταξική μεροληψία» για τους υγειονομικούς!

Στη σημερινή συνάντηση (26-11-2018) με την ΠΟΕΔΗΝ, ο κος Τσακαλώτος επιχείρησε να καθησυχάσει τους Υγειονομικούς λέγοντας ότι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα από μα περικοπή στο ανθυγιεινό επίδομα., Ταυτόχρονα όμως δεν επιχείρησε να διαψεύσει και τις πληροφορίες που θέλουν κατηγοριοποίηση και ενδεχόμενη μείωση του ύψους του επιδόματος σε κλάδους, χώρους ή ειδικότητες.

ygeionomikoi.gr

Όσο αφορά την ένταξη των Υγειονομικών στα ΒΑΕ, απαντώντας στην ερώτηση του εκπροσώπου του ΜΕΤΑ Υγειονομικών αν δεσμεύεται ότι οι Υγειονομικοί θα ενταχθούν στα ΒΑΕ, απάντησε: «ΟΧΙ δεν δεσμεύομαι».

Αιτήματα αιχμής της συνάντησης ήταν η ένταξη των Υγειονομικών στα ΒΑΕ, το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, η υποχρηματοδότηση των δομών Υγείας, η υποστελέχωση, η αναπλήρωση των μισθολογικών απωλειών (13ος και 14ος μισθός) κ.τ.λ.

Από τη συνάντηση δεν προέκυψε – όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο – τίποτα καινούργιο. Η βασική τοποθέτηση του Υπουργού ήταν: «Είμαστε μια χώρα που σε περίοδο ειρήνης έχουμε χάσει το 25% του ΑΕΠ, έχουμε αναλάβει δεσμεύσεις και ο προϋπολογισμός κινείται μέσα σε ορισμένα πλαίσια και δυνατότητες.»

«Η Υγεία έχει πάρει τη μερίδα του λέοντος, όσο αφορά τις προσλήψεις» είπε ο κος Τσακαλώτος. Αυτή η επισήμανσή του απαντάει και στο τι μέλλει γενέσθαι στο χώρο της Υγείας όσο αφορά τη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό, αφού ο κ. Τσακαλώτος θεωρεί ότι ακόμα και οι ελάχιστες προσλήψεις το επόμενο χρονικό διάστημα θα πρέπει να οδηγηθούν σε άλλους τομείς.

Όσον αφορά τις μισθολογικές απώλειες και την αναπλήρωσή τους με επαναφορά δώρων και περικοπών, δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να δοθούν στα πλαίσια της πολιτικής της Κυβέρνησης.

Ο κος Τσακαλώτος επανέλαβε το αφήγημα που ακούμε κάθε φορά στις συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. «παραλάβαμε ένα ΕΣΥ υπό κατάρρευση και καταφέραμε να το σταθεροποιήσουμε και να έχουμε σημάδια βελτίωσης. Στόχος μας είναι τα επόμενα τέσσερα χρόνια να αυξηθούν οι δαπάνες υγείας στο μέσο Ευρωπαϊκό όρο».

Μας είπε μάλιστα ότι είμαστε τυχεροί που έχουμε υπουργό Υγείας τον Ξανθό γιατί έχει κάνει έργο προς τη σωστή κατεύθυνση (!)

«Δεν μπορώ να πω τίποτα παραπάνω από τη βασική γραμμή της Κυβέρνησης’ ήταν η μόνιμη αναφορά του.

Φαίνεται ότι η «ταξική μεροληψία» που διαλαλεί όπου βρεθεί και όπου σταθεί ο κ. Τσακαλώτος δεν αφορά τους εργαζόμενους αλλά νέα προνόμια για το κεφάλαιο. Γι’ αυτό άλλωστε και στο νέο προϋπολογισμό του 2019 φρόντισε να δώσει και νέες φοροαπαλλαγές στις επιχειρήσεις μειώνοντας τους φορολογικούς τους συντελεστές.

Είναι προφανές ότι η σημερινή συνάντηση απέβη άκαρπη και το λόγο πλέον τον έχουν οι εργαζόμενοι στην υγεία.

2 σχόλια:

  1. Οι αριστεροί μισούν τους μορφωμένους.
    Στην Κίνα επι ΜΑΟ τους λυντσαρανε.
    Στην Καμπότζη του Πολ Ποτ όσοι φορούσαν γυαλιά ήταν ανάμεσα στο 1/3 του πληθυσμού της χώρας που θανατώθηκε.
    Στην Σοβιετική Ένωση του Στάλιν,η ιντελιγκέντσια όπως περιφρονητικά τους αποκαλούσε ο Στάλιν,στάλθηκε στα γκουλαγκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Που να δειτε την ταξικη μεροληψια των υγειονομικων στις εκλογες !Ποιος θα θυμαται μετα απο λιγους μηνες αυτο το ανθρωπαριο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή