Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Ειδική άδεια μετ' αποδοχών για υγειονομικούς πλην γιατρών θεσπίζει το υπουργείο Υγείας



Επεκτείνεται η ειδική άδεια μετ' αποδοχών και σε εργαζόμενους άλλων ειδικοτήτων, εκτός των γιατρών που ήδη τη δικαιούνται.

Onmed.gr

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, στο εξής ειδικές άδειες θα μπορούν να χορηγούνται σε όλους τους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης οι οποίοι υπηρετούν σε Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, Ακτινοδιαγνωστικά, Ακτινοθεραπευτικά, τμήματα Πυρηνικής Ιατρικής, Αιμοδυναμικά εργαστήρια, μονάδες Μεταμοσχεύσεων ή Ειδικών Λοιμώξεων, Ψυχιατρικά Τμήματα που υποδέχονται τουλάχιστον 30% οξέα περιστατικά, μονάδες Χημειοθεραπείας – Ογκολογίας, αιματολογικά και βιοπαθολογικά εργαστήρια. 

Το ίδιο ισχύει και για τους εργαζόμενους σε διάφορα τμήματα που αφορούν τη μητρότητα (Τράπεζες γάλακτος, τμήματα Προγεννητικού ελέγχου, μονάδες Αντιμετώπισης στειρότητας και υπογονιμότητας. Ειδική άδεια θα μπορούν να λάβουν και εργαζόμενοι που ασχολούνται με την διάλυση κυτταροστατικών και άλλων βιολογικών φαρμάκων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας η άδεια θα δίνεται χωρίς διακοπή αποδοχών, και εκτός των δημοσίων νοσοκομείων θα αφορά και τους υπαλλήλους που στελεχώνουν τα αντίστοιχα τμήματα σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου. 
Νέα κίνητρα για τις απομακρυσμένες περιοχές;

Το υπουργείο ανακοίνωσε ακόμη ότι υπογράφηκε από κοινού απόφαση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών η οποία αφορά 433 οργανικές θέσεις σε Κέντρα Υγείας και ιατρεία τα οποία ονται ως βρίσκονται σε δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας καθώς και τα οικονομικά κίνητρα για την κάλυψή τους.

Ωστόσο, δεν διευκρινίζεται ποια είναι αυτά τα κίνητρα και τι επιπλέον περιλαμβάνουν εκτός από αυτά που έχουν θεσμοθετηθεί στο παρελθόν.

2 σχόλια:

  1. Ξανθοκηφηνας: ποιος τους......τους γιατρους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλοι.
      Από τον υπουργό,
      Μέχρι τον τελευταίο κακοποιό,
      Λαθρομετανάστη,και διάφορους άλλους τέτοιους.

      Διαγραφή