Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

Επιδημία παραιτήσεων στην Υγεία - Εκτός η Κατερίνα Αντωνίου



Θέμα επάρκειας δεν τίθεται, καθώς τον περασμένο Μάιο είχε ανανεωθεί η θητεία της, με διακομματική συναίνεση στη Βουλή.

Ώρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του νέου προέδρου του ΕΚΑΒ έπειτα από την παραίτηση του προκατόχου του, μία ακόμη παραίτηση σκιάζει τον χώρο της Υγείας.

IATRONET

Πρόκειται για την επιτυχημένη πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), καθηγήτρια Φαρμακολογίας, Κατερίνα Αντωνίου (φωτό). Οι πληροφορίες τη φέρουν να έχει ζητήσει την απομάκρυνσή της ενάμισι χρόνο πριν, για προσωπικούς λόγους.

Θέμα επάρκειας δεν τίθεται, καθώς τον περασμένο Μάιο είχε ανανεωθεί η θητεία της, με διακομματική συναίνεση στη Βουλή.

Τις τελευταίες ώρες, κυκλοφορούν δημοσιεύματα, τα οποία δεν έχουν διαψευστεί και σύμφωνα με τα οποία έχει υποβάλει την παραίτησή του και ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ, καθηγητής Δημήτρης Γεωργακέλλος.

Λόγος της παραίτησης φαίνεται να είναι διαφωνία του με τον αντιπρόεδρο του Οργανισμού σε θέματα ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Τον χορό των παραιτήσεων είχε ξεκινήσει ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος, με φήμες πως τού είχαν καταλογιστεί ευθύνες για τους χειρισμούς στην καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι.

Τις φήμες διέψευσε, πάντως, ο ίδιος, κάνοντας λόγο για προσωπικούς λόγους πίσω από την παραίτηση.

ΕΟΠΥΥ

Ακολούθησε η παραίτηση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Σωτήρη Μπερσίμη, η οποία ήταν και η πιο "θορυβώδης". Φέρεται να έχει διαφωνήσει με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για μείζονα θέματα της αρμοδιότητάς του.

Το Iatronet είχε προϊδεάσει για τις επικείμενες παραιτήσεις, με δημοσίευμα μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Δημ.Κ.

5 σχόλια:

  1. Όλοι οι αξιοπρεπείς εργάτες του χώρου πσραιτούνται και οι ιθύνοντες στην κοσμάρα τους.... Με το ζόρι να εφαρμοστούν τα ανεφάρμοστα... Όταν αυτοί που ξέρουν και τους εμπιστεύρηκες σε φτύνουν κι εσύ νομίζεις ότι βρέχει, η ανικανότητα και η έλλειψη αυτοκριτικής είναι παροιμιώδεις...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλοι οι αξιοπρεπείς εργάτες του χώρου πσραιτούνται και οι ιθύνοντες στην κοσμάρα τους.... Με το ζόρι να εφαρμοστούν τα ανεφάρμοστα... Όταν αυτοί που ξέρουν και τους εμπιστεύτηκες σε φτύνουν κι εσύ νομίζεις ότι βρέχει, η ανικανότητα και η έλλειψη αυτοκριτικής είναι παροιμιώδεις...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το σαπιοΣΥΡΙΖοπλοιο βυθιζεται και ο σωζων εαυτον σωθητω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ηρθε η αναπτυξη...απο το κομμα του 8% στην υγεία...Α, ρε Αριστεροι της συμφορας, συνεχίοστε να ταίζετε με σανό τους ιθαγενείς και θα φτασετε...στο 3%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ολοι δε χωρανε σε ενα τσουβαλι αλλα αυτο βολευει την κατευθυνομενη προπαγανδα που προβαλεται ως δηθεν ενημερωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή