Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Τι ετοιμάζουν εργαστηριακοί γιατροί μετά το τριήμερο λουκέτο στα διαγνωστικά κέντρα! Όλες οι κινήσεις την προεκλογική περίοδο


Τις επόμενες κινήσεις τους ετοιμάζουν οι εργαστηριακοί γιατροί και τα διαγνωστικά κέντρα μετά το τριήμερο λουκέτο που απεδείχθη άκρως επιτυχημένο με συμμετοχή κοντά στο 98%.

Ήδη έχουν ξεκινήσεις οι διεργασίες για νέες κινήσεις προς τον ΕΟΠΥΥ προκειμένου να καταργηθεί το χαράτσι των υποχρεωτικών εκπτώσεων που αγγίζουν και το 70% των εισοδημάτων των γιατρών.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να συναντηθούν όλοι οι κλάδοι (Εργαστηριακοί γιατροί, διαγνωστικά κέντρα, φορείς της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας) προκειμένου να χαράξουν τις επόμενες κοινές τους κινήσεις. Άλλωστε όλοι οι φορείς για πρώτη φορά ενώθηκαν στην τριήμερη κινητοποίηση. Διαβάστε ΕΔΩ ενδεικτικά: «Μαζική η συμμετοχή όλων των εργαστηρίων και διαγνωστικών κέντρων της χώρας στο τριήμερο λουκέτο χωρίς διαγνωστικές εξετάσεις!»

Οι εκλογές πάνε πίσω τις κινήσεις;

Πάντως η προκήρυξη των εθνικών εκλογών φαίνεται ότι δίνει μία μικρή παράταση στα σχέδια του κλάδου, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως θα πρέπει να περιμένουν τις εκλογές και τη νέα κυβέρνηση για να ζητήσουν την ικανοποίηση των αιτημάτων του κλάδου.


Από την άλλη όμως ήδη ορισμένοι Ιατρικοί Σύλλογοι έχουν ξεκινήσει να ζητούν εξουσιοδοτήσεις από τα μέλη τους προκειμένου να διαπραγματευτούν την αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ αλλά και για μία πιθανή καταγγελία σύμβασης με τον Οργανισμό. Ήδη πολλοί γιατροί έχουν υπογράψει, αλλά για να υλοποιηθεί μία τέτοια κίνηση και να είναι αποτελεσματική θα πρέπει η κίνηση να είναι μαζική.

Όπως και να χει ο κλάδος ετοιμάζεται να δραστηριοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες, ενώ θεωρείται βέβαιον ότι το θέμα με το χαράτσι που αγγίζει και το 70% θα λυθεί με την επόμενη κυβέρνηση.

1 σχόλιο:

  1. ΣΙΓΟΥΡΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΛΥΣΕΙ Ο ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΔ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ Ο ΓΥΡΟΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΚΟΜΑΤΩΝ ΟΛΩΝ ΠΟΥ ΩΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΛΕΓΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ RB,CB ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΡΙΔΟΑΔΩΝΙ.ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΣΕ 3 ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΕΣΤΕ 100%.Α ΠΑΡΕΠΙΠΤΩΝΤΩΣ ΤΑ ΧΑΡΤΑΚΙΑ ΕΟΠΥΥ ΤΙ ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ ΣΗΜΕΡΑ?ΤΑ ΜΑΖΕΨΑΤΕ ΕΙΣ ΤΡΙΠΛΟΥΝ,ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή