Parapolitika Newsroom
Ένα βήμα πριν τη θεραπεία του κοροναϊού βρίσκονται οι επιστήμονες, οι οποίοι είναι κοντά στην ανακάλυψη μιας θεραπείας αντισωμάτων που θα μπορούσε να σώσει ζωές.
Μια ένεση κλωνοποιημένων αντισωμάτων που «πολεμάνε» τον κοροναϊό ίσως αποδειχτεί σημαντική για τα αρχικά στάδια της μόλυνσης, σύμφωνα με τη φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca.
Σύμφωνα με το PA News, o επικεφαλής της AstraZeneca είπε ότι η θεραπεία που αναπτύσσεται είναι «ένας συνδυασμός δύο αντισωμάτων» σε μια ενέσιμη δόση «καθώς ο συνδυασμός των δύο μειώνει την πιθανότητα να αναπτυχθεί αντοχή στο ένα αντίσωμα».
Η θεραπεία αντισωμάτων είναι πιο ακριβή από την παραγωγή εμβολίου. Για αυτόν τον λόγο, η θεραπεία αυτή πρέπει να δοθεί με προτεραιότητα στους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες «που ίσως δεν αναπτύξουν καλή αντοχή στο εμβόλιο».
Τι γίνεται με το εμβόλιο
Την Πέμπτη, η AstraZeneca υπέγραψε συμφωνία με την Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI) για βοηθήσει στην παραγωγή 300 εκατομμυρίων δόσεων που θα διατεθούν διεθνώς από το υποψήφιο εμβόλιο του Jenner Institute του πανεπιστημίου της Οξφόρδης.
Αν περάσει τις δοκιμές σε ανθρώπους, το συγκεκριμένο εμβόλιο μπορεί να γίνει διαθέσιμο το φθινόπωρο. Δοκιμές έχουν ήδη αρχίσει στη Βραζιλία, το νέο επίκεντρο της πανδημίας.
Το Jenner Institute και το Oxford Vaccine Group ξεκίνησαν την ανάπτυξη εμβολίου τον Ιανουάριο, χρησιμοποιώντας έναν ιό που λήφθηκε από χιμπατζήδες.
Ένα μέλος της CEPI είναι το Ινστιτούτο Serum της Ινδίας το οποίο εξετάζει άλλες «παράλληλες» συνεργασίες με την AstraZeneca που μπορεί να οδηγήσουν στη χρηματοδότηση της θεραπείας με αντισώματα.
Εν τω μεταξύ, ο κατασκευαστής εμβολίων με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, Seqirus, ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με τη μητρική εταιρεία CSL, την Cepi και το Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ για να βοηθήσει στην ανάπτυξη ενός υποψήφιου εμβολίου Covid-19 στην Αυστραλία. Η κατασκευαστική του βάση στο Λίβερπουλ παράγει ένα ανοσοενισχυτικό, έναν παράγοντα που βελτιώνει την ανοσολογική απόκριση σε ένα εμβόλιο.
Πηγή: The Guardian
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου