Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

Υποκαταστήματα ομίλων υγείας

Στα δελτία ειδήσεων της 9ης και 10ης Νοεμβρίου στην διάρκεια του Δελτίου (ακόμα και από την Ε1), προβλήθηκε εκτεταμένη διαφήμιση από τα εγκαίνια τεσσάρων νέων διαγνωστικών κέντρων μιας νέας αλυσίδας που αποτελεί consortium μεγάλων ιδιωτικών νοσοκομειακών μονάδων της Αττικής και όχι μόνο.

Αυτό το γεγονός αποδεικνύει ότι η απληστία των επιχειρηματικών κύκλων της υγείας είναι ανεξέλεγκτη αφού μετά την άλωση της δευτεροβάθμιας υγείας ξεκινούν την άλωση και της πρωτοβάθμιας. Το ερώτημα που τίθεται στον υπουργό είναι: θα συνεχιστή το καθεστώς της πλήρους ασυδοσίας και της ανεξέλεγκτης και σάπιας επιχειρηματικότητας στον χώρο της υγείας? Ήδη υπάρχει όμιλος με περίπου 70 υποκαταστήματα!!

Ήδη ο ζωτικός χώρος για επαγγελματική δραστηριοποίηση των νέων γιατρών έχει συρρικνωθεί. Και υπ’ αυτές τις συνθήκες είναι αυτονόητο ότι το brain drain των νέων Ελλήνων γιατρών θα αυξηθεί.

Ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει ορθώς ότι θα περιορίσει το brain drain. Πώς? Με το παρόν καθεστώς?

Η Ελλάδα είναι το μόνο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επιτρέπει ανεξέλεγκτο αριθμό υποκαταστημάτων στους ομίλους υγείας.

Ως εδώ. Ο υπουργός οφείλει άμεσα να σύρει ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ και να καθιερώσει ανώτερο αριθμό υποκαταστημάτων για τους ομίλους υγείας. Διαφορετικά σε 5 (πέντε) χρόνια θα γίνεται εισαγωγή εργαστηριακών γιατρών από το Πακιστάν.

ΠΑΝΙΔΙ Ο Πρόεδρος Δημ. Φασίτσας

ΠΑΝ. ΕΝΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΩΝ

Ο πρόεδρος Θεόδ. Γεωργακόπουλος

10 σχόλια:

  1. ΣΤΟΠ ΣΤΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΙΑ (ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ))ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΝΕΞΕΛΕΚΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΙΑΤΡΕΙΩΝ -ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΓΙΑΤΡΟ.ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΕΣΥ ΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΠΕΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΙΑΤΡΕΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ.ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ζουμε σε ελευθερη επιχειρηματικα χωρα της ΕΕ και σοβιετικολογιες του τυπου αυτου ειναι καθαρα μουσειακου ενδιαφεροντος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού ζούμε σε τέτοια χώρα γιατί υπάρχει ένα μονοπώλιο ο χρΕΟΠΥΥ που με νταβατζιλίκια κάνει ντάμπιγκ στην αγορά ? Μάλλον στα όνειρά σου ζεις σε τέτοια χώρα......

      Διαγραφή
    2. Αφού ζούμε σε μια ελεύθερη επιχειρηματικά χώρα γιατί καθορίζει ο κλαρίνο ΕΟΠΥΥ τις τιμές για τα πάντα ;

      Διαγραφή
  3. Η επιχειρηματικότητα στον χώρο της υγείας μετατρέπει την υγεία σε εμπόρευμα και το ασθενή σε είδος εκμετάλλευσης κύριε ανώνυμε που μιλάς για σοβιετικολογίες. Και επί τη ευκαιρία πότε θα σταματήσει επιτέλους η ανωνυμολογία να γράφει ο καθένας χωρίς κόστος ότι του κατέβει. Εμείς που διαβάζουμε κ. Μαστοράκου το Medispin θέλουμε επώνυμες τοποθετήσεις από ανθρώπους που έχουν το θάρρος της γνώμης τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το .......<> όταν δεν συνάδει με το γκουβερνο μπορεί να σημαίνει συνέπειες .....

      Διαγραφή
    2. το θάρρος της γνώμης είναι μέσα στα εισαγωγικά αλλά δεν αναρτήθηκε

      Διαγραφή
  4. Το παραμύθι της ελεύθερης επιχειρματικης δρασης στον χωρο της υγείας δεν ισχυει. Κοιταξε τι περιορισμοί υπάρχουν στον χώρο της υγείας στα κρατη της ΕΕ και τι ξέφραγο αμπέλι εχει γινει η Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. νοιωθω να μου εχουν κολησει το κιτρινο αστρο κ περιμενω την τελικη λυση.αυτο δεν ειναι ελευθερο εμποριο.ειναικατευθυνομενο μονοπωλιο των μεγαλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φοβάμαι ότι δεν ζούμε σε μία ελεύθερη επιχειρηματικά χώρα αλλά σε μία ασύδοτη επιχειρηματικά χώρα, όπου ο πιό επιτήδειος και ο πιό αδίστακτος, εξαφανίζει τους ανταγωνιστές του, επικρατώντας ολοκληρωτικά ο ίδιος.
    Αυτές τις μεθόδους, η κοιτίδα της ελεύθερης οικονομίας, οι ΗΠΑ, τις έχει προβλέψει και προστατεύει την ελευθερία της οικονομίας της με αντιμονοπωλιακούς νόμους, την στιγμή που εμείς εδώ στην πατρίδα μας «περί άλλων τυρβάζουμε».
    Είναι αναγκαίο λοιπόν η κυβέρνηση να δημιουργήσει ένα πλαίσιο κανόνων γιά την ισορροπημένη, αξιοκρατική και ισότιμη ανάπτυξη όλων των μονάδων υγείας.
    Αυτό απαιτεί σε πρώτη φάση ένα φρένο στην ανεξέλεγκτη και ασύδοτη υπερανάπτυξη υποκαταστημάτων - πρατηρίων υγείας, που οδηγούν σε καρτέλ υγείας, θέτοντας κανόνες και προϋποθέσεις ως προς τον αριθμό των υποκαταστημάτων, την κατανομή αυτών και τους όρους λειτουργίας των.
    Σε δεύτερη φάση θα πρέπει να εκπονηθεί ένα γενικότερο σχέδιο λειτουργίας της ιδιωτικής ΠΦΥ, η οποία αφ' ενός μεν να συνδέεται με την δευτεροβάθμια υγεία, με γνώμονα το κοινό καλό, αφ' ετέρου δε να προστατεύει την αξιοκρατία, τις ίσες ευκαιρίες, την επιστημοσύνη και την ισοβαρή ανάπτυξη όλων, απέναντι στις ισοπεδωτικές μονοπωλιακές επιθέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή