Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

Αποκλιμάκωση το 2021 – Γύρω στα 3.500 κρούσματα τα Χριστούγεννα

Στο πώς θα εξελιχθεί η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας λόγω του κορωνοϊού μέσα στον Δεκέμβριο αναφέρθηκε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, κάνοντας λόγο για κορύφωση στις αρχές του ερχόμενου μήνα αλλά στη συνέχεια θα υπάρξει αποκλιμάκωση.

Healthpharma.gr

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας», ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε πως «είμαστε σε μια ήπια μείωση. Στις αρχές Δεκεμβρίου θα έχουμε μια κορύφωση στη χώρα ανάμεσα στην 1η με 3η Δεκεμβρίου, της τάξεως των 7.400 κρουσμάτων μάξιμουμ σαν κυλιόμενο εβδομαδιαίο μέσο όρο, άρα πολύ πιο κάτω από τις 9.000-10.000 που έχουν συζητηθεί και αυτό οφείλεται στην αύξηση των τεστ».

Επίσης, εξήγησε πως «τα κρούσματα θα πέσουν γύρω στις 3.500 τα Χριστούγεννα, μέσο όρο εβδομαδιαίως, και περίπου στις 2.500 γύρω στην Πρωτοχρονιά, αν συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα που σημαίνει να κάνουμε τεστ, να τηρούμε τα μέτρα, να γίνονται οι έλεγχοι».

«Θα έπρεπε να κάνουν ένα σελφ τεστ την εβδομάδα και οι εμβολιασμένοι»

Παράλληλα, τόνισε πως είναι βοηθητικό ότι αυξάνονται τα νούμερα στους εμβολιασμούς ενώ ο κ. Σαρηγιάννης συμπλήρωσε πως θα έπρεπε να κάνουν ένα σελφ τεστ την εβδομάδα και οι εμβολιασμένοι, σημειώνοντας πως «θα το έκανα υποχρεωτικό αλλά δωρεάν».

Για τους μαθητές, θα πρέπει να παραμείνουν τα δύο σελφ τεστ, καθώς «έχει κατορθωθεί με αυτόν τον τρόπο να μην ξεφύγει το πρόβλημα στα σχολεία, διότι τα δημοτικά συνήθως λειτουργούν σαν πολλαπλασιαστής της διασποράς στην κοινότητα», επισημαίνοντας πως «από τη στιγμή που αυξάνεται η διασπορά, ναι μεν το ποσοστό των παιδιών που έχουν κολλήσει δεν είναι πολύ μεγάλο, αλλά ο αριθμός μεγαλώνει σημαντικά».

«Rapid test για τους ανεμβολίαστους στα σούπερ μάρκετ και διπλή μάσκα στα ΜΜΜ»

Τέλος, προέταξε πως «η ασφάλεια στους κλειστούς χώρους είναι ο κρίσιμος κρίκος προκειμένου να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης, για αυτό καλό θα ήταν οι ανεμβολίαστοι να κάνουν rapid test ακόμα και για τα σούπερ μάρκετ» ενώ αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα χρήσης διπλής μάσκας στα ΜΜΜ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου