Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

Κυβερνητικές πηγές: Όχι άλλα μέτρα, Χριστούγεννα στο σπίτι για τους ανεμβολίαστους

Φωτογραφία αρχείου: SOOC / George Vitsaras

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν αλλάζει η στρατηγική της κυβέρνησης για την πανδημία, ούτε θα ληφθούν νέα μέτρα, όπως ξεκαθαρίζουν ανώτατες κυβερνητικές πηγές.

Παρά ταύτα, η πίεση στους ανεμβολίαστους θα συνεχιστεί και την περίοδο των Χριστουγέννων και δεν θα τους επιτρέπεται η πρόσβαση σε εσωτερικούς χώρους.

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι βρισκόμαστε στην κορύφωση του 4ου κύματος, αλλά ταυτόχρονα παρατηρείται σημαντική αύξηση στα ραντεβού για εμβολιασμό, που έχουν ήδη ξεπεράσει τα επτά εκατομμύρια.

Αλλωστε, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Τρίτης στην εκπομπή «Good morning Britain», του τηλεοπτικού δικτύου ITV, ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να ακολουθήσει το μοντέλο της Αυστρίας, όπου επιβάλλεται ολικό lockdown για τους ανεμβολίαστους, επισήμανε την αύξηση του ρυθμού εμβολιασμού τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ενώ ενθάρρυνε με ζέση τους Βρετανούς πολίτες να κλείσουν από τώρα τις διακοπές τους στην Ελλάδα για το καλοκαίρι του 2022.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είχε τονίσει στον ΣΚΑΪ «μένουμε ανοιχτοί με τη φιλοσοφία των μέτρων που απευθύνονται κυρίως στους ανεμβολίαστους» και πως «η απόφαση και η βούληση της κυβέρνησης είναι να μην υπάρξουν οριζόντια τοπικά μέτρα που θα αφορούν και εμβολιασμένους», για να προσθέσει: «Η αγορά, η οικονομία, η παιδεία θα μείνουν όρθιες, κανείς δεν θέλει να γυρίσει στο καθεστώς των SMS και στην τηλεκπαίδευση».

Μεγάλη η πίεση στο ΕΣΥ

Υπενθυμίζεται πως εκπνέει σήμερα η διορία που έδωσε η κυβέρνηση στους γιατρούς του ιδιωτικού τομέα να συνδράμουν εθελοντικά στη μάχη που δίνει το ΕΣΥ ενάντια στον κορωνοϊό, πριν προχωρήσει στη διαδικασία της επίταξης των υπηρεσιών τους, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται ραγδαία και άρα οι νοσηλείες στα νοσοκομεία της χώρας,

Το υπουργείο Υγείας είχε ζητήσει να λάβει από τους Ιατρικούς Συλλόγους λίστες με τα ονόματα των ιδιωτών γιατρών που επιθυμούν να συνδράμουν στη μάχη ενάντια στην πανδημία σε νοσοκομεία σε Βόρεια Ελλάδα, Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ανάγκη για περίπου 100 παθολόγους και πνευμονολόγους, ωστόσο, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, μέχρι αργά χθες οι ιδιώτες γιατροί που ανταποκρίθηκαν δεν φθάνουν ούτε τους μισούς.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, εκτιμάται ότι σε Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία χρειάζονται 100-150 γιατροί, ενώ μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον μόλις 20 ιδιώτες γιατροί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου