Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

Κοροναϊός – «Αν πιστεύετε ότι το εμβόλιο είναι επικίνδυνο όπλο, αλλάξετε ιατρείο» – Συγκλονίζει το μήνυμα γιατρού

Ο Τζορτζέτι εξήγησε ότι θα συνεχίσει να θεραπεύει τους ασθενείς του που αμφισβητούν τα εμβόλια (με κατ΄οίκον παρακολούθηση, όταν αυτό είναι εφικτό) αλλά στη συνέχεια θα τους ζητά να αλλάξουν γιατρό, να χωρίσουν οριστικά οι δρόμοι τους

Trending

Αίσθηση έχει προκαλέσει στην Ιταλία η δήλωση του οικογενειακού γιατρού Αμεντέο Τζορτζέτι, ο οποίος εργάζεται για το εθνικό σύστημα υγείας της χώρας.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera, o Ιταλός γιατρός, ο οποίος ζει και εργάζεται στην ευρύτερη περιοχή της Ανκόνα, τόνισε πως έχει κουραστεί να προσπαθεί να πείθει τους αντιεμβολιαστές ασθενείς του ότι επιβάλλεται να προστατευθούν από τον κοροναϊό.

Ο Τζορτζέτι εξήγησε ότι θα συνεχίσει να θεραπεύει τους ασθενείς του που αμφισβητούν τα εμβόλια (με κατ΄οίκον παρακολούθηση, όταν αυτό είναι εφικτό) αλλά στη συνέχεια θα τους ζητά να αλλάξουν γιατρό, να χωρίσουν οριστικά οι δρόμοι τους.

Η αρχή έγινε ήδη με έναν 55χρονο ασθενή του. Παρά τον διαβήτη, την υψηλή πίεση και την παχυσαρκία, δεν θέλησε να εμβολιαστεί. Μολύνθηκε με κοροναϊό, και ο Αμεντέο Τζορτζέτι τον βοήθησε να ξεπεράσει την δοκιμασία αυτή, χωρίς να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Στη συνέχεια, όμως, του είπε ότι καλό θα ήταν, και για τους δυο, να βρει άλλον θεράποντα γιατρό. Όπως και έγινε.

Χιλιάδες μηνύματα

Ο γιατρός από το Ρεκανάτι της περιφέρειας Μάρκε, με πρωτεύουσα την Ανκόνα, έλαβε χιλιάδες μηνύματα πολιτών που συμφωνούν με την απόφασή του, αν και πολλοί επικριτές των εμβολίων, όπως ήταν αναμενόμενο, διαφωνούν.

Η ταμπέλα, πάντως, που αποφάσισε να αναρτήσει έξω από το ιατρείο του, συνοψίζει ξεκάθαρα την όλη φιλοσοφία του Ιταλού οικογενειακού γιατρού. Σε αυτήν, ο Αμεντέο Τζορτζέτι εξηγεί:

«Αγαπητοί ασθενείς. Ο κοροναϊός κατέστρεψε με πρωτοφανή τρόπο την ανθρώπινη και επαγγελματική ζωή. Μέχρι σήμερα, το εμβόλιο είναι το μόνο όπλο για να μην αρρωστήσουμε. Αν έχετε κάποια αμφιβολία ή δισταγμό, είμαι στην διάθεσή σας. Αν πιστεύετε, όμως, ότι το εμβόλιο είναι ένα επικίνδυνο όπλο στα χέρια των διεθνών φαρμακοβιομηχανιών, με τη συνενοχή των οικογενειακών γιατρών, παρακαλείσθε να αλλάξετε ιατρείο, διότι δεν δέχομαι αυτές τις χαζές και προσβλητικές κατηγορίες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου