Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021

Γραβάνης σε ΣΚΑΪ: Στο έλεος του κορωνοϊού το 55% του πληθυσμού-Πότε θα γίνει η πανδημία εποχική γρίπη

Καμπανάκι κινδύνου χτύπησε για την πανδημία ο καθηγητής Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης Αχιλλέας Γραβάνης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως το 55% του πληθυσμού βρίσκεται στο έλεος του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα ο καθηγητής τόνισε πως το ποσοστό αυτό προκυπτεί από τους ανεμβολίαστους συμπολίτες που αντιστοιχούν στο 38% του γενικού πληθυσμού σε συνδυασμό με το 5-7% πλήρως εμβολιασμένων με ασθενές ανοσοποιητικό και το 10-15% των υγειονομικών που εμβολιάστηκαν στις αρχές του έτους και χρειάζονται την τρίτη δόση.

«Είμαστε σε μια διαδικασία μαραθώνιου με την πανδημία αλλά θα τον κερδίσουμε» δήλωσε ο καθηγητής, ενώ εκτίμησε ότι η πανδημία θα μετατραπεί σε μια ενδημική γριπώδη νόσο ακόμα και μέσα στον επόμενο, εφόσον εντατικοποιηθούν οι εμβολιασμοί. Σε αυτή την περίπτωση είπε πως «Θα μολυνόμαστε αλλά θα το περνάμε στο σπίτι , χωρίς προβλήματα »

Τέλος επεσήμανε ότι η φυσική ανοσία είναι χαμηλότερης δύναμης και εμβέλειας σε σχέση με εκείνη που προσφέρει το εμβόλιο, δηλώνοντας παράλληλα ότι όσοι την «επιλέξουν» θα πληρώσουν το τίμημα ενώ κάποιοι θα χάσουν και τη ζωή τους.«Η μόνη ανοσία που μπορούμε να έχουμε είναι το εμβόλιο», υπογράμμισε
Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου